Türkiye Voleybol Federasyonu, Nestea Pro Beach Tour Antalya Etabı Başladı

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Nestea Pro Beach Tour'un 5. ayağının Antalya etabı başladı.


Konyaaltı Beach Park 12 No'lu plajda Konyaaltı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONYSİAD) iş birliğiyle gerçekleşen turnuvaya Türkiye, Polonya, ve Fransa’dan 13’ü kadın 24 takım katılıyor.

Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısına Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Dewrneği (KONYSİAD) Başkanı Emin Altıner, Plaj Voleybolu Milli Takımları Başantrenörü Carlos Galletti, Türkiye ve Fransa milli takımının sporcuları katıldı.

Toplantıda konuşan Oğuz Değirmenci, plaj voleybolunun Türkiye'de her geçen gün daha fazla ilgi gördüğüne dikkat çekerek, takımların elde edeceği başarının ülke ve dünya sıralamasına etki edeceğini söyledi.

Turnuvada Türkiye'yi kadın ve erkeklerde 3'er takımın temsil ettiğini kaydeden Değirmenci, "48 sporcu turnuvada ter dökecek. 4 gün sürecek turnuva kapsamında cumartesi günü yarı final ile final müsabakaları oynanacak. Turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra Fransa ve Polonya'dan da takımlar katılıyor. Türkiye ise turnuvada 6 takım ile yer alacak" dedi.

Milli Takım Antrenörü Carlos Galetti ise Türkiye’nin plaj voleybolunda önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek, "Bu tarz turnuvalar Türkiye'nin olimpik seviyeye ulaşmasına katkı sağlayacak. Sporcularımdan derece bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan turnuvanın ilk maçında kadınlarda Türkiye ile Fransa karşı karşıya geldi. Fransa ilk seti 21-17, ikinci seti 21-12 kazanarak ilk maçını galibiyetle tamamladı.

Kaynak: İHA