Beşiktaş 3-1 Feyenoord

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi 3. tur rövanş karşılaşmasında seyircisi önünde Feyenoord'u 3-1 mağlup ederek play-off turuna kaldı.

Kartal'ın 3 golünün altında da yeni transferi Demba Ba'nın imzası vardı. Hollanda temsilcisinin tek sayısı ise Manu'dan geldi. Beşiktaş'ı play-off turunda önemli rakipler beklerken kura çekimi Cuma günü gerçekleşecek.

Karşılaşmaya Kerim Frei, Mustafa Pektemek, Demba Ba ve Atiba ile etkili başlayan siyah beyazlılar ilk dakikalarda hem rakibine şans vermezken hem de rakip kalede etkili oldu. 28'de bu performansın karşılığını da Ba ile aldı. Mustafa Pektemek getirdiği topu sol çaprazdan rakip ceza sahasına gönderdi. Ba ayağını soktu kaleciden seken top zor da olsa filelerle buluştu. Gelen gol sonrası çok rahatlayan siyah beyazlılar ayağa paslarla iyi çıkışlar yakaladı. 2. yarının 62. dakikasında ilk golün neredeyse kopyası pozisyonda bu kez servisi Olcay yaptı ancak Ba'nın vuruşunda top direği adeta yalayarak dışarı çıktı.

Bu pozisyon sonrasında maçın daha rahat geçeceği tahmin edilirken 74'de neredeyse olmayan pozisyonda Manu golü bularak karşılaşmaya eşitliği getirdi. 80'de Beşiktaş'ın bu gece başarılı olan senaryosu tekrar devreye girdi. Soldan Olcan topu getirdi ve yerden içeri kesti Ba golünü yaptı: 2-1 Bu gol sonrası tamamen yıkılan Hollanda ekibinde hatalar da üst üste gelmeye başladı. Hatalı geri pasta sahneye çıkan gecenin yıldızı Demba Ba karşı karşıya pozisyonda harika bir bitirici vuruşla maçın skorunu belirledi: 3-1