İşte güvenlik görevlisinin ifadesi

Erkan Koyuncu'nun hayatını kaybettiği kazanın ardından olası ihmaller araştırılmaya devam ediyor

Sabah'ın haberine göre; foto muhabiri Erkan Koyuncu'nun hayatını kaybettiği kazanın altından cinayet gibi bir ihmal çıktı. Polisin yaptığı ilk incelemede, 5 tonluk dev kapının 40 santimetrelik bölümünü sensörlerin algılamadığı, Koyuncu'nun kafasının da bu kör noktaya sıkıştığı belirlendi.

Güvenlik kulübesinin kapıyı tam görmeyen bir yerde konumlandırılması ise cinayete davetiye çıkardı. 'Kapı kapanırken herhangi bir şey fark etmedim. Görsem engellerdim' diyen güvenlik görevlisi Fatih D. gözaltına alındı. Polis incelemesinde, cinayete davetiye çıkaran bir diğer ihmal de güvenlik kulübesinin yeriyle ilgiliydi. Güvenlik kulübesi, sensörlü kapıyı tam göremeyen bir yere kurulmuştu. Kapının açılmaya başladığı sağ taraf (girerken) ile güvenlik görevlilerinin bulunduğu sol yandaki kulübe tam zıt noktalarda bulunuyor ve birbirlerinden uzaktalar. Bu yüzden güvenlik görevlileri boşluktan kafasını uzatan Koyuncu'yu göremedi, sesini duyamadı ve vahim kaza yaşandı.

SAVCILIK SERBEST BIRAKTI
Fatih D. emniyetteki ifadesinde, 'Kapı kapanırken herhangi bir şey fark etmedim. Görsem kapının kapanmasını engellerdim. Acı bir ses duyunca kapının açıldığı tarafa yöneldik. Bir kişinin sıkıştığını görür görmez de kapıyı açtık. Hemen ambulans ve ilgili kişilere haber verdik' dedi. Bakırköy Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler olay anında görevde bulunan iki güvenlik görevlisinin daha ifadesine başvurdu.

Polis ifadeler doğrultusunda olay yerinde canlandırma da yaptı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Fatih D, savcılık tarafından serbest bırakıldı.