Galatasaray'da transfer bombası

Galatasaray, Tarık Çamdal, Goran Pandev ve Blerim Dzemaili transferleri için görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi! İki oyuncuyla da yollar ayrıldı

Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli, Bursaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada “Başkan'dan 3 transfer bekliyoruz, gelecekler diye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı. Ve Galatasaray bu açıklama sonrası bombaları patlattı! Galatasaray'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Tarık Çamdal'ın transferi için Eskişehirspor Kulübü ile; Goran Pandev'in ve Blerim Dzemaili'nin transferleri için Napoli Futbol Kulübü ile resmi görüşmelere başlanmıştır" denildi.

TARIK ÇAMDAL

Galatasaray ile Eskişehirspor anlaşmaya vardı... Galatasaray, Eskişehirspor'a Tarık Çamdal için 4.5 milyon Euro ve Umut Gündoğan'ı verecek. 23 yaşındaki yıldız için 6 milyon Euro talep eden Es-Es'in inadı kırıldı. Eskişehirspor Basın Sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç da, "Galatasaray ile Tarık Çamdal için her konuda anlaştık" açıklamasını yaptı.

FORVETE GORAN PANDEV!

Galatasaray aradığı diğer iki ismi Prandelli'nin ülkesi İtalya'dan buldu. Napoli'nin Makedon golcüsü Goran Pandev ile anlaşmaya varıldı. 31 yaşındaki Pandev'in kiralık olarak forma giyeceği belirtildi. Pandev; santrfor, forvet arkası ve sağ kanatta görev yapabiliyor.

Goran Pandev, Makedon basınına flaş açıklamalarda bulundu. Golcü oyuncu sarı-kırmızılılara gideceğini belirtirken, "Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansını elde edeceğim, böyle harika bir takımda oynamak benim için bir onur olacak" ifadelerini kullandı.

BLERİM DZEMAİLİ

Sarı-kırmızılı ekip Napoli'nin İsviçre Milli Takımı'nda forma giyen Makedon asıllı orta saha oyuncusu Dzemaili'yi de renklerine bağladı.

Ön libero pozisyonunda oynayan Blerim Dzemaili ile 3 yıllık sözleşme imzalanacağı, bonservis bedeli olarak ise 4 milyon Euro civarında bir bedel ödeneceği belirtildi.

BİR AYRILIK DAHA!

Galatasaray Sportif AŞ'nin KAP'a gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: Profesyonel futbolcularımızdan Nordin Amrabat'ın 2014-2015 sezonu için Malaga Club De Futbol'a geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, Malaga Futbol Kulübü kiralama bedeli olarak Şirketimize 1.000.000 EUR ödeyecektir. Malaga Futbol Kulübü, 30.04.2015 tarihine kadar 3.500.000 EUR bonservis bedeli ödeyerek oyuncunun transferini gerçekleştirme opsiyonuna sahiptir. Kiralama süresi boyunca oyuncunun tüm maaş, prim v.s. ödemelerinden münhasıran Malaga Futbol Kulübü sorumlu olacaktır.

Galatasaray, kadrosunda düşünmediği oyunculardan Lucas Elias Ontivero'yu Gaziantepspor'a kiralık olarak gönderdi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcularımızdan Lucas Elias Ontivero'nun 2014-2015 sezonu için Gaziantepspor Kulübü'ne bedelsiz olarak geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Gaziantepspor Kulübü, 31 Temmuz 2015 tarihine kadar 4 milyon 500 bin avro bonservis bedeli ödeyerek oyuncunun transferini gerçekleştirme opsiyonuna sahiptir. Ayrıca kiralama dönemi içerisinde oyuncunun 350 bin avro sabit transfer ücreti şirketimiz tarafından ödenecektir" denildi.

PATO OLMADI

Öte yandan Brezilya'da bulunan Galatasaray Kulübü yetkilileri, Corinthians Kulübü ile görüştü. Sarı kırmızılılar, Alexandre Pato'yu kiralamak için girişimde bulundu ve 1.5 milyon Euro kiralama bedeli teklif etti. Ancak Brezilya kulübü Galatasaray Kulübü'ne Pato'yu kiralık değil, ancak bonservis bedeli ile verebileceklerini belirtti. Bu transfer olumsuz sonuçlandı.

SABRİ'DE SON DURUM


Galatasaray'a yıllarını veren ama Cesare Prandelli tarafından kadro dışı bırakılan Sabri Sarıoğlu, sarı kırmızılı renklerden kopmamakta kararlı. Galatasaray TFF'ye lisans başvurusu yaptığı oyuncuların listesini gönderdi ve Sabri'ye yer vermedi. Bu liste transferin son günü yeniden revize edilecek. 1 Eylül'de o listede Sabri olmazsa, emektar kaptan A2'de bile forma giyemeyecek.

Habertürk TV'deki Spor Türk programında Sabri Sarıoğlu ile konuşan Ümit Karan, "Sabri ayrılmak istemiyor, A2'de bile oynarım diyor. Tek isteği lisans çıkarılması" diye konuştu. Öte yandan Galatasaray'ın göndermek istediği diğer bir isim olan Eboue açıklamalarda bulundu. Yıllık 2,2 milyon Euro kazanan Fildişi Sahilili, "Galatasaray'ı seviyorum kalacağım" dedi.