Dama’nın Kırkpınarı’nda Heyecanlı Final

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘15. Uluslararası Türk Daması Turnuvası’ final maçları ve ödül töreni ile sona erdi.


Türk Daması’nı yaşatmak, tanıtmak, dünyadaki ve Türkiye’deki dama oyuncularını bir araya getirmek amacıyla gerçekleştirilen turnuvaya bu yıl yerli ve yabancı 170 damacı katıldı.

3 gün süren etkinlik nefes kesen zekâ mücadelelerine sahne oldu. 9 tur üzerinden yapılan çekişmeli final karşılaşmaları sonucunda gençler ve büyükler kategorilerinde dereceye girenler belli oldu.

ŞAMPİYON İSTANBUL’DAN ÇIKTI
‘15. Uluslararası Türk Daması Turnuvası’nda birincilik İstanbul’a gitti. Büyükler kategorisinde şampiyonluğu İstanbul’dan Ogün Tancel kazanırken, Batman’dan Haluk Orak ikinci, Aydın’dan Göksel Kaya ise üçüncülüğü elde etti. Gençler kategorisinde ise mutlu sona Ozan Çakmak ulaşırken, Şeyhmuz Sayluk ikinci, Muhammed İnal da üçüncü oldu.

"TÜRK DAMASI KÜLTÜR HAZİNESİDİR”
Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’ya gelen damacıları birer kültür elçisi olarak gördüklerini söylerken, gelecek yıl bu organizasyonu daha büyük katılımla düzenlemek istediklerini belirtti.

Başkan Kurtulan, “Dama sporu, düşünmeyi ve düşünerek öğretmeyi amaçlayan misyonuyla medeniyetimizin güçlü bir kültür hazinesidir. 15 yıl önce başlatılan bu turnuvayı, dünya ile paylaşarak bugünlere taşıdık. Damaya gönül verenleri her yıl Mustafakemalpaşa’da buluşturarak, hem bu zihin sporunu yeni nesillere tanıttık, hem de yeni dostluklar kurduk. Anadolu’nun en ücra yerlerine kadar ulaşan damayı artık uluslararası alanda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte el ele vererek yapacağız. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını ön planda tutarak gerçekleştirdiğimiz şampiyonada mücadele eden sporcularımızı tebrik ediyor, tüm dama severlere ve bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DAMA’YA DESTEK
Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ise, uluslararası düzeyde yapılan dama turnuvasının Bursa’nın bir spor kenti olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Saltık, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçede yapılan her branştaki spor etkinliklerine destek olacağız. Mustafakemalpaşa’da yaşatılan güzel bir gelenek olan dama turnuvası da artık Büyükşehir’in himayesi altındadır. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dama severlere Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin selamlarını iletiyorum” dedi.

Damanın gelişmesi için bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken Türk Daması Federasyonu (TÜDAF) Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Ceylan da hedeflerinin milli kültür olan Türk Daması’nı Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu bünyesine katmak olduğunu dile getirdi. Dereceye giren damacılara protokol tarafından kupa ve para ödüllerinin verildiği törende tertip komitesi ve sponsorlara da belge ve plaket takdim edildi.

Kaynak: İHA