Bursaspor’a Fransız Golcü

Ligin ilk haftasında sahasında ağırladığı Galatasaray’a mağlup olan Bursaspor, transfer çalışmalarına hız verdi.

Yeşil-beyazlı yönetimin 23 yaşındaki Fransız bir oyuncuyla el sıkıştığı öğrenildi.

Spor Toto Süper Lig’in açılış haftasında sahasında sarı-kırmızılı takımı konuk eden Bursaspor, ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında yediği gollerle sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Bir süredir golcü oyuncu arayışlarını sürdüren Bursaspor, transferde mutlu sona yaklaştı. Yeşil-beyazlı yönetimin 23 yaşındaki Fransız bir golcü oyuncu ile el sıkıştığı öğrenildi.

YILDIZ BİR İSİM
Bursasporlu yöneticilerin ‘yüzde 90 anlaşma sağladık’ dediği golcü oyuncunun yıldız bir isim olduğu bildirildi.

Bu ismi kadrolarına katmak için uzun süredir mesai harcayan yeşil-beyazlı yöneticilerin oyuncuya uçak biletini de gönderdikleri belirtildi.

BAŞKAN İPUCU VERDİ
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, bu oyuncunun Fransa Ligue 1’de forma giydiğini, 23 yaşında ve siyahi bir golcü olduğunu ifade etti.

Transfer sürecinin aksamaması sebebiyle isim vermekten kaçınan başkan Bölükbaşı’nın, bu ligde verdiği kriterlere uygun 4 oyuncu bulunuyor.

ALEXANDRE LACAZETTE: 68 GOLDE İSMİ VAR
Lyon’da oynayan yetenekli oyuncu Alexandre Lacazette’nin kulübüyle sözleşmesi 2016 yılında sona eriyor. Piyasa değeri 11,5 milyon Euro olarak gösterilen golcü oyuncu, takımıyla çıktığı 153 maçta 41 gol kaydederken, 27 golün de hazırlayıcısı oldu.

GILLES SUNU: ARSENAL FORMASI GİYDİ
Lorient forması giyen Fransız oyuncu Gilles Sunu’nun kulübüyle sözleşmesi 2015 yılında sona eriyor. Piyasa değeri 1 milyon Euro olarak gösterilen Sunu, FC Lorient formasıyla çıktığı 71 maçta 7 gol, 3 asist kaydetti.

3 sezondur Fransız ekibinde oynayan golcü oyuncu bir dönem Arsenal’de de forma giydi.

BENGALI-FODE KOITA: 99 MAÇTA 13 GOL
Caen forması giyen Bengali-Fode Koita, takımıyla çıktığı 37 maçta 6 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Kariyeri boyunca 4 takımda forma giyen Koita, 99 maça çıktı, yalnızca 13 gol kaydetti.

Piyasa değeri 500 bin Euro olarak gösterilen Koita’nın sözleşmesi 2015 yılında sona eriyor.

HENRI SAIVET: DEĞERİ 4,5 MİLYON EURO
Bölükbaşı’nın kriterlerine uyan son isim ise Senegal asıllı Fransız oyuncu Henri Saivet. Bordeaux forması giyen golcü oyuncu, Fransız ekibiyle çıktığı 134 maçta 19 gol, 11 asist kaydetti.

4,5 milyon Euro değer biçilen Saivet’in sözleşmesi 2017 yılında sona eriyor.

Kaynak: İHA