“Beşiktaş’ın tek yaratıcısı Süleyman Seba değildir”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Beşiktaş’ın tek yaratıcısı Süleyman Seba değildir. Süleyman Abi’nin öncesinden gelen insanlar da vardır.” dedi.

Beyaz TV'de yayınlanan Ertem Şener'in moderatörlüğünü yaptığı 'Beyaz Futbol' programında Spor Toto Süper Lig de bu gün oynana karşılaşmalar değerlendirildi.

Programda 'Beyaz Futbol' muhabirinin Fikret Orman'la yaptığı röportaj da yayınlandı.

Fikret Orman, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Süleyman Seba'nın yeni stada isminin verilmesiyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Orman, Demba Ba'yla ilgili geçmişte söylediği “Demba Ba'nın kronik sakatlık problemleri var.” sözlerine de açıklık getirdi.

İşte Fikret Orman'ın Beyaz TV'ye önemli açıklamalarda bulunduğu o röportaj:

DÜN TFF'NİN ALDIĞI 'SÜLEYMAN SEBA SEZONU' KARARINI NASIL KARŞILIYORSUNUZ?

Tabi ki çok memnunuz. Camiamızın Onursal Başkanı Süleyman Abi'mizin isminin böyle bir yerde anılması bizim için bir şereftir. Ama bunları artık şekilsel değil de icraatsal hale getirmek lazım. Artık Türk futbol severleri marka değerinin yükselmesini istiyor.

SÜLEYMAN SEBA'NIN STADA İSMİNİN VERİLMESİYLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMANIZ VAR MI ACABA?

Ben bunu demogoji konusu yapmak istemiyorum. Böyle bir talep var taraftarımızdan ama bugünkü konuşmamda da değindim. Süleyman Abi çok değerli bir insan, ölümüyle beraber bütün insanların gönüllerinde bir acı bıraktı. Fakat Beşiktaş'ın tek yaratıcısı Süleyman Seba değildir. Süleyman Abi'nin öncesinden gelen insanlar da vardır. Aramızda konuşup ona görede bir açıklama yaparız.

HERKES BEŞİKTAŞ'I BU SEZON ŞAMPİYON OLARAK GÖSTERİYOR. ÇOK GÜÇLÜ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Biz o gazlara gelmeyiz. Geçen sene de 4 maç üst üste kazanınca bizi hemen şampiyon ilan ettiler. Sonra olaylarla üstümüzden silindir gibi geçtiler. Toparlayana kadar ne çektiğimizi bir Allah bilir. İşimizi iyi yapıp iyi top oynayacağız.

ALMAK İSTEDİĞİMİZ FUTBOLCULARLA İLGİLİ STRATEJİ GELİŞTİRİYORUZ

Demba Ba buraya geldiği zaman sağlık kontrolünden geçerek geldi. Maçlarını da oynadı. Öncesinde bir sağlık problemi olduğu kesin, ben o gün o ifadeleri pazarlık şanslarım için yapmıştım. Demba ba 13-14 milyon Avro gibi fiyatlardaydı, Beşiktaşı da alıcı gördüler, nasıl siz bizi kullanıyorsunuz biz de sizi kullanıyoruz dedik. Almak istediğimiz futbolcularla ilgili stratejiler geliştiriyoruz. Bu da bizim işimizin bir parçasıdır.

Fikret Orman, Demba Ba transfer edilmeden önce, “Demba Ba'nın kronik sakatlık problemleri var. Bunun daha öncesinde de sakatlık problemleri vardı. 29 yaşındaki bir oyuncu ve alıp satabileceğiniz bir isim değil.” demişti.