Taekwondo Federasyonu Olimpiyatlara Hazırlanıyor

Türkiye Taekwondo Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.


9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları kapsamında yapılan taekwondo müsabakalarını izlemek için Malatya'ya gelen Erçin, Battalgazi Spor Salonu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Erçin, taekwondonun olimpik bir spor branşı olduğunu kaydederek, "Bu tür oyunlarda, olimpik spor branşlarının olması normaldir. Çünkü taekwondo, ülkemizin madalya yükünü çeken, olimpiyatlarda başarılı olmuş, dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarılar elde etmiş, ülkemizi layıkıyla temsil eden spor branşlarımızın başında geliyor. Mutlaka ülkemizde taekwondo sporuna ilgide gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Futboldan sonra en çok lisanslı sporcuya sahip branşlardan birisi de taekwondo olduğu için, ülke insanının da alakası çok güzel. Taekwondoya katılımı arttırmak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz" dedi.

"HEDEFİMİZ 2016 VE 2020 OLİMPİYATLARI"
Hedeflerinin 2016 ve 2020 olimpiyatları olduğunu ifade eden Erçin, "Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. 2016 olimpiyatlarına vize alabilmek için sporcularımız uluslararası arenalarda müsabakalara katılıyorlar. 2016 olimpiyatlarına da taekwondo branşı inşallah en üst seviyede katılıp, 2012 Londra Olimpiyatları'nda olduğu gibi ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Erçin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sporun içerisinden gelmesinin Türk sporu için büyük bir avantaj olduğunu dile getirerek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Arjantin'den döndükten sonra '2020 olimpiyatlarını alamadık ama bundan sonraki olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizdeki bütün imkanları kullanacağız' demişti. Bu çerçevede Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Spor Genel Müdürlüğümüz olimpiyatlara hazırlık merkezleri kurdular. Burada yıldız ve genç sporcularımızı ileriye dönük uzun vadede olimpiyatlara hazırlamak amacıyla çalışmalar yapılıyor. Bizde buralara başarılı sporcularımızı yönlendiriyoruz. Ben inanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda Türk sporu, hem olimpiyatlara katılım hem de madalya açısından daha başarılı olacaktır. Çünkü Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanımız ve Spor Genel Müdürümüz bize büyük bir destek veriyorlar. İnşallah biz de federasyonlar olarak bu desteklerin karşılığını en iyi şekilde vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Durmak yok yola devam. Biz bu gayretle çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA