Ankaragücü Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu

Ankaragücü Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu'nda Mehmet Yiğiner üçüncü kez başkan seçildi.

Tandoğan tesislerinde yapılan ve bin 273 delegeden yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından başlayan genel kurulda, divan başkanlığına Hüseyin Ar seçilirken, Fatih Mert, Hacı Bekir Kani ve Haydar Karakaş üye olarak görev aldı.
Olağanüstü genel kurulda, bilanço, denetleme kurulu ve faaliyet raporları, yapılan oylama sonucunda oybirliğiyle kabul edildi.
Daha sonra kulüp başkanı Mehmet Yiğiner'in konuşmasına geçildi. Yiğiner, göreve geldikleri gündeki tabloyla bugünkü arasında çok büyük farklılıklar olduğunu belirterek, kulübün borçlarında büyük bir ilerleme sağladıklarını söyledi.

Ankaragücü'nün en büyük sorununun FIFA'ya borçlar olduğunu ve önceliği bu borçlara verdiklerini ifade eden Yiğiner, "Sonra Futbol Federasyonu'na olan borçlar vardı. Futbolcuların, teknik direktörlerin ve kulüplerin alacakları bulunuyordu. Bunların yanı sıra kulübün yaşaması için önce amatör kümeye düşmememiz gerekiyordu. Birçok borcu bitirdik, diğerlerini de yapılandırdık. Kalanları da kısa bir zamanda çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz" dedi.

Futbolda şampiyon çıkmayan tek başkentin Ankara olduğuna dikkati çeken Yiğiner, "Bunu sonlandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler daha çok çalışacağız ama herkes taşın altına elini sokacak. Bilet ve kombine fiyatlarını artıracağız. Her şey iyi gidiyor, yarınlar daha güzel olacak. Ocak ayında göreceksiniz ki, borçları azaltma hedefine daha da yaklaşacağız" diye konuştu.


Tek liste halinde girilen seçimde, kullanılan 346 oyun tamamını alan Mehmet Yiğiner, üçüncü kez başkanlığa seçildi.
Mehmet Yiğiner başkanlığındaki yönetim kurulunun yanı sıra denetim kurulu ve disiplin kurulu, şu isimlerden oluştu:
Yönetim kurulu: Metin Akyüz, Ercan Soydaş, Nuri Muhammed Yaman, Gürkan Büyükkaralı, Hakan Bilgin, Ertan Şahin, Hasan Bilgili, Muhammer Kılıç, Osman Gazi Kandaş, Zekeriya Murat, Olcay Er, Tunçay Elmadağlı.
Denetim kurulu: İbrahim Erdinç Ünal, Ziyarettin Üçpınar, Fatih Öztürk.
Disiplin kurulu: Soner Yıldırım, Hilmi Yaman, Naim Öztürk, Ömer Yılmaz, Berat Çakır.

Kaynak: AA