Gümüşhaneli 60 Yaşındaki Maratoncu 36. Avrasya Maratonu'nda Koşacak

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi İl Genel Meclisi üyesi 60 yaşındaki maratoncu İsmail Tozlu, 36. Avrasya Maratonu'nda İl Genel Meclisi adına koşarak meclis tarihinde bir ilki gerçekleştirecek.


Bugüne kadar katıldığı hemen hemen her yarışmadan kendi yaş grubunda onlarca kupa ve madalya ile dönen Tozlu, bu kez bireysel değil de Gümüşhane İl Genel Meclisi adına dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan İstanbul Avrasya Maratonu'nda mücadele edecek.

Koşuya kaydını yaptıran Tozlu, yarışmalara 2 bin 900 metre rakımlara kadar ulaşan kendi köyü olan Yaylalı köyü kırsalında hazırlandığını belirterek, yarışmadan dereceyle döneceğine inandığını, hatta 3 saatin altında koşarak 60 yaş grubunun rekorunu kıracağı iddiasında da bulundu.

İstanbul'da yapılacak Avrasya Maratonu'nun toplam 42 kilometrelik bir parkuru olduğunu ifade eden Tozlu, Kasım ayında yapılacak yarışları İl Genel Meclisi üyelerinin de Sultanahmet’te bulunan varış noktasında takip edeceğini söyledi.

Maratonun hazırlıklarını antrenör Yusuf Söğütlü’nün hazırladığı program kapsamında sürdürdüğünü dile getiren Tozlu, “Müsabakalarda Türkiye’yi Gümüşhane’den tanıyacaklar” şeklinde konuşarak iddiasını yineledi.

Kaynak: İHA