Gereksiz Gerginliği Sona Erdirdiler

Aydın’da basketbolda faaliyet gösteren Akademispor ile Nazilli Belediyespor, Aydın ile Nazilli arasındaki ‘gereksiz’ gerginliği kendi aralarında sona erdirdi.


Ortaklaşa çıkardıkları takımlarla yerel liglere giren Nazilli Belediyespor’un antrenörü Öğünç Tokgöz, Akademispor’un antrenörü Edip Kar ve Başkan Aydın Şengül örnek duruş sergiliyor. Küçük ve minik kategorilerinde birleşerek lige katılan her iki takım geçtiğimiz sezon Nazilli Belediyespor ismi altında Ege Bölge Şampiyonası’nda final oynadı. Futbolda, hatta lise maçlarında sıkıntı yaşayan Aydın-Nazilli arasındaki gerginliği kendi aralarında bitiren Tokgçz, Kar ve Şengül Aydın için birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

ÖNEMLİ OLAN SPOR KÜLTÜRÜ
Akademispor Başkanı Aydın Şengül, “Biz minikler ve küçükler kategorilerinde liglere katılıyoruz. Önemli olan spor kültürünü hissettirmek. Kesinlikle gerginliklerin sona erdirilmesine inanıyorum. Kulüplerin ve yöneticilerin buna ön ayak olması gerek. Gün geçtikçe futbolda şiddet artıyor. Takımları destekleyen gençlere veya sporculara zarar vermesinden korkuyorum”dedi.

NEDEN KAVGALI OLALIM Kİ?
Nazilli Belediyespor’un Basketbol antrenörü Öğünç Tokgöz ile tanışıklıkların uzun süredir devam ettiğini ifade eden Şengül, “Öğünç’de, biz de aynı amaç için kulüplerimizde mücadele ediyoruz. Aydın basketbolunun öne çıkması, minik oyuncuların geleceğinin iyi olması için uğraşıyoruz. Neden kavgalı olalım ki?”diye konuştu.

Galatasaray’da basketbol oynayan Öğünç Tokgöz, geçtiğimiz günlerde Süper Kupa finalinde oynanan Fenerbahçe -Galatasaray derbisinin ardından uzun uzun düşündüğünü söyledi.

‘Soma için oynanan bir maç böyle olmamalıydı’ diyen Tokgöz, “Çok kötü görüntüler yaşandı. Bir çok insan Soma yararına oynanan maç böyle olmamalı diyerek televizyonu kapattı. Sporda şiddete yer olmamalı”ifadelerini kullandı.

ALTYAPI SORUNLU
Akademispor’un antrenörü ise Edip Kar, Aydın’da çalışma ortamlarının daha iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Aydın’da çok sayıda kulüp bulunduğunu ve zor şartlarda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kar şunları söyledi:
“İl ve ilçelerdeki kulüplerin çalışma ortamları daha iyileştirilmeli. Aydın’da çok sayıda Büyükler Ligi takımı mücadele ediyor. Ancak, altyapıda bu takımları göremiyoruz. Yeri geliyor, A ve B takım olarak iki takımla gruplarda mücadele ediyoruz. Bu soruna çözüm bulunmalı”

Kaynak: İHA