Rostov-trabzonspor Maçından Notlar

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Rusya'nın Rostov takımına konuk olan Trabzonspor, rakibiyle yaptığı ilk maça oranla 5 değişik oyuncuyla sahaya çıktı.

Bordo-mavili takımın Rostov ile yaptığı ilk maçta 11'de sahaya çıkan oyunculardan Bosingwa ve gribal enfeksiyon geçiren Constant, kadroda yer almadı. Sakatlığının ardından Trabzon'da yapılan son antrenmanda takımla çalışan Mustafa Yumlu ise riske edilmeyerek yedek kulübesinde oturtuldu. Teknik direktör Vahid Halilhodziç, forvet hattında Yusuf Erdoğan ve Cardozo'yu ise yedek soyundurdu.
- Cardozo, sürprizi
Teknik direktör Halilhodziç, Cardozo'ya ilk 11'de görev vermeyerek sürpriz yaptı.
Bordo-mavili takımın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 2-0 galip geldiği ilk maçta takımının ikinci golünü atan Paraguaylı oyuncunun yerine sezon başında Elazığspor'dan transfer edilen Deniz Yılmaz görev yaptı. Yusuf Erdoğan da beklenmedik bir şekilde yedek kulübesinde otururken, bu oyuncun yerine de Fatih Atik görev aldı.
Savunmanın sağında Bosingwa'nın sakatlığında Zeki Yavru ilk 11'de oynadı. Stoperde ise durumu maç saati belli olacağı açıklanan Mustafa Yumlu'nun yerine Aykut Demir görev yaptı. Constant'ın yokluğunda da Salih Dursun ilk 11'de kendine yer bulan oyuncu oldu.
- İlk 11'de 2 yabancı
Trabzonspor'da Rostov karşısında sadece 2 yabancı oyuncu ilk 11'de görev yaptı.
Kadrosunda 8 sözleşmeli yabancı oyuncu bulunduran bordo-mavili takımda, Cezayirli oyuncular Belkalem ve Medjani ilk 11'de görev yapan yabancı oyuncular oldu. Oscar Cardozo'nun da yedek kulübesinde yer almasıyla 18 kişilik maç kadrosunda 3 yabancı oyuncu yer aldı.
Bosingwa, Constant ve uzun süreli sakatlığı bulunan Bourcea'nun yanı sıra Karadeniz ekibinde, Colman ve Malouda kadro dışı bırakılmıştı.
- Taraftar ilgisi
Trabzonspor taraftarları Rusya deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.
16 bin kapasiteli Olimp 2 Stadı'nda yaklaşık 400 dolayında bordo-mavili taraftar, takımlarına destek verdi. Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı izledi.
- Maç öncesi yemek
Karşılaşma öncesi Rostov Kulübü, Trabzonspor yöneticilerine bir yemek verdi.
Yemeğe kulüp genel sekreteri Köksal Güney ile yönetim kurulundan Köksal Sadıklar, Ömer Demir ve Erol İbrahimağaoğlu katıldı.

Rostov Kulübünü ise yemekte genel direktör Oleg Lobatin, yönetim kurulu üyeleri Alexsaddr Şıkunov, Alexsey Riskin, Maksim Kadaev ve Adrey Topyan temsil etti.
Dostluk mesajları içeren yemeğin sonunda kulüp temsilcileri birbirlerine karşılıklı çeşitli hediyeler verdi.
- Televizyon yayını yok
Bu arada karşılaşmayı bordo-mavili taraftarlar, televizyondan izleyemedi.
Bordo-mavili kulüp yaptığı açıklamada, Rostov Kulübü'nün, Rusya'daki Rus yayıncı kuruluşla yaşadığı sorun nedeniyle maçın naklen yayını olmayacağını karşılaşmaya 4 saat kala taraftarlarına bildirdi. Rostov Kulübü, karşılaşmayı kendi resmi sitesinden yayınladı.

Kaynak: AA