Londra'da çıldırtan pozisyonlar!..

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal ile oynadığı mücadelenin ilk yarısına tartışmalı 2 penaltı pozisyonu damgasını vurdu.

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal ile 0-0'ın rövanşında oynadığı mücadelenin ilk yarısına maçın hakemi iki tartışmalı penaltı pozisyonunda verdiği kararlar ile damga vurdu.

İlk olarak, karşılaşmanın 35. dakikasında Beşiktaş atağında Mustafa Pektemek ceza sahası içinde yerde kalırken Portekizli hakem penaltı itirazlarını görmezden geldi.

Savunmanın arkasına atılan uzun topta Per Mertesacker kafayı vurdu ancak top Mustafa Pektemek'te kaldı.

Ceza sahasına giren Pektemek şutunu çekecekken Mathieu Debuchy yatarak müdahale etti ve net bir gol fırsatını engelledi. Bu pozisyonda yerde kalan Mustafa Pektemek'in penaltı itirazları ise sonuç vermedi.

MOTTA ACI İÇİNDE KIVRANDI ANCAK...

Sonrasında ise, maçın 41. dakikasında Beşiktaş taraftarlarını çılgına çeviren bir pozisyon daha yaşandı.

Olcay'ın sol kanatta çizgiye inerek, ceza alanı ön çizgisine doğru yaptığı ortada, Ramon Motta topa hareketlenirken, Jack Wilshere kayarak bir müdahalede bulundu ve maçın hakemi Proença devam kararı verdi.

Ramon Motta yaklaşık 2 dakika yerde kalırken, oyunun durmasının ardından tedavisi yapıldı ve oyuna devam edebildi.

Mücadeleyi İngiltere'de yayınlayan Sky Sport kanalındaki yorumcular da, yaptıkları değerlendirmede penaltı verilmesi ve kırmızı kart çıkması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Bu pozisyondan kısa süre sonra da Beşiktaş, Alexis Sanchez'in golü ile Arsenal karşısına 1-0 geriye düştü ve soyunma odasına geride gitmek zorunda kaldı.

Londra'da çıldırtan pozisyonlar!..