Müdür Aksoy Passolig’i Anlattı

Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy Passolig’e ilişkin açıklamalarda bulundu.


Müdür Aksoy basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, 2014-2015 Süper Lig sezonunun bu hafta sonu oynanacak maçlarla başlayacağını aktardı. Hüseyin Aksoy, “Eskişehirspor ilk karşılaşmasını Cumartesi günü Konyaspor ile yapacak, bu hafta sonu oynanacak maçın sorunsuz geçmesini umuyoruz” dedi.

Passolig hakkında bilgi veren Aksoy şunları söyledi:
“6222 Sayılı Kanun 2011 yılında çıktı ve uygulanması 2014’ün Nisan ayına kadar ertelenmişti. Şu anda tüm Türkiye’de Süper Lig’de oynanacak karşılaşmalarda kanun hükümleri uygulanacaktır. Kanunun 5’inci maddesinde herkesin elektronik kart alma zorunluluğu getiriliyor. Bunun ilgili giriş kamera sistemleri pahalı olduğundan, bunları kulüpler yapamayacağı için Türkiye Futbol Federasyonu bir banka ile anlaştı, çok pahalıya mal olan bir altyapı sistemlerini banka Türkiye’deki tüm stadyumlarda kurdu. Bu altyapı sistemi karşılığında da sponsor firma kart veriyor; bu Passolig Kartı olarak tanımlanıyor. 3 çeşit kart var; kredi kartı olarak, ulaşımda ve sadece maçlarda kullanabilecek kartlar.”
PROTOKOLDE SORUN YAŞANABİLİR
Tüm seyircilerin Passolg Kartı edinme zorunluluğu olduğunu belirten Aksoy, kanuna uymayanlar hakkında kanunun ilgili maddelerince cezai işlemler olduğunu kaydetti.

Kartsız girenler ve bu kişileri stadyuma alanlar hakkında kanuni yaptırımlar uygulanacağını ifade eden Aksoy, “Sistem bu yıl ilk defa uygulanacağı için teknik altyapıda ve taraftar boyutunda sıkıntılar yaşayabiliriz” şeklinde konuştu

Kanunun çıkış amacına da değinen Aksoy şöyle konuştu:
“Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesiyle ilgili, bu hafta sonu yapılacak müsabaka öncesinde TFF aracılığı ile altyapı sistemleri kuruldu, bizim de sorumlu olduğumuz protokol ve basın tribünleri vardı. Bununla ilgili alt yapımızı kurduk. Protokolde de elektronik kart uygulanacak, vali vekilimizin imzası ile tüm kamu kurumlarına yazı gönderildi. Şöyle bir sıkıntı olacak, valilik protokol listesinde olup da bizde olmayan çok sayıda kurum amiri var. Dolayısıyla kurum amiri olup da protokol tribününden faydalanamayacak arkadaşlarımız var. Biz mümkün oldukça sorun yaşanmadan bu sorunu çözmeye çalışacağız. Basın tribününe ilişkin de şöyle bir sorun var, muhabir arkadaşların mağdur olmaması için gerekli yazıları gönderdik çalışmalarımızı yaptık.”
ANLAYIŞ İSTEDİ
Bu hafta sonu oynanacak maçın sorunsuz geçmesini dileyen Müdür Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eskişehir’in sorunsuz bir lig geçirmesi bakımından bu konular önemli. Kanun ciddi yaptırımlar içeriyor buna Eskişehirspor yöneticileri resmi kurum amirleri de dahil. Geçiş sürecinde durumdan memnun olmayan taraftarlarımız olacaktır, onlardan anlayış diliyoruz.”

Kaynak: İHA