Hatayspor Eski Kulüp Başkanı Çincin Açıklaması

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Hatayspor'un eski Kulüp Başkanı Hikmet Çincin, Hatayspor'un kongre tarihinin 28 Ağustos olmasının ciddi anlamda olumsuzluk ve talihsizlik olarak niteledi.

Çincin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, pazar günü sezonun ilk maçına çıkacak olan Hatayspor futbolcu, teknik kadro ve yöneticilerine başarılar diledi.
Hatayspor'un yarın yapacağı kongre tarihinin yanlış olduğunu ifade eden Çincin, şöyle devam etti:
''Hatayspor'un kongre tarihinin 28 Ağustos olması ciddi anlamda olumsuzluktur ve talihsizliktir. Bu saatten sonra Hatayspor'da oluşabilecek bir yönetim boşluğu veya yönetim değişikliğinin Hatayspor'a zarar vereceği kanaatindeyim. Mümkün olursa kongrenin sükunet içinde tek liste olarak yapılmasını temenni ediyorum. Futbol Federasyonu'nun sezonun başlangıç tarihinin aylar öncesinde belirlemesine rağmen, kongrenin 28 Ağustos'ta yapılmaması gerekirdi. İnşallah bu Hatayspor yönetiminin belirlediği kongre tarihinden dolayı Hatayspor zarar görmez. Kongrenin sükut içinde geçmesi şartı hasıl olmuştur''
Çincin, Hatayspor'un geçen sezon tespit ettikleri sorunlara da değinerek, Hatayspor'un tarihinin en yüksek para ve en fazla seyircisiz oynama cezasına muhatap olduğunu belirtti.

Hatayspor teknik direktörünü ve kulüp başkanını her maçta takımının başında görmeyi arzu ettiklerini vurgulayan Çincin, ''Yeni sezonda bu cezalardan Hatayspor'un elde edeceği hiçbir getiri yoktur. Bunlardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Bu para cezalarına sebep olan ve saha kapatma cezasına sebep olan insanları el birliği ile dışlayalım ve bu yılı bunlarla mücadele yılı ilan edelim'' dedi.

Kaynak: AA