Eşini böyle savundu: Cahil insanların...

Fenerbahçe'nin file bekçisi Volkan Demirel'in, Süper Kupa maçı sonrasında tatışma yaratan açıklamalarına eşi Zeynep Demirel sahip çıktı.

Fenerbahçe'nin file bekçisi Volkan Demirel'in, Süper Kupa maçı sonrasında 'Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin. Yoksa olmayacak, bana kalacak bu iş. Ben de ceza alırım diye korkuyorum.' şeklindeki sözleri hayvanseverleri çok kızdırmıştı. Hatta Ömür Gedik, 'Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'i zehirlemek istiyorum... Zehirlenmesini istediği köpekler adına...'diye tepki göstermişti.

Bu tepkiler üzerine ünlü kalecinin eşi Zeynep Sever Demirel, Instagram sayfasında kızı Yade'nin üç aylıkken köpekleri ile çekilmiş fotoğrafını yükleyip eşini savunan bir yazı kaleme aldı:

Cahil insanların silahı küfürdür, diğerlerinin susmak... Bir de güzel ülkemin, çok çabuk gaza gelmek ve bilmeden ahkâm kesmek gibi 'çok güzel' bir yönü daha var ki, bayılıyorum! Politikadan tut futboluna, sanatına kadar konu her neyse, herkes birer 'Otorite' Ülkem derken atlayacaklar illaki olacaktır:

Tabi ki herkesi kast etmiyorum. İstisna insanlar var ama sayıları diğerlerinden ne yazık ki az... Mesela 'hangi ünlüye nereden nasıl laf soksak 'diye eli telefonda bütün gün bekleyenler. Herkes istediğini yapsın, ideolojisini savunup ama herkesi kınayıp eleştirmeye bayılanlar... Vs. vs. konu bu değil.

Defalarca sokak hayvanlarını koruma derneklerine yardım yapmış, aktif olarak bizzat bulunmuş sayısız destek, vermiş/vermeye devam edecek bir insan olarak: Türkiye'de hayvanseverlik bile (kendini en ileri görüşlü en özgürlükçü sayanın bile sahip olduğu gibi) faşist düşünceden hallice. Bu kavgacı ve kutuplaşmış haliniz, bilmeden her şeye bodoslama atlayan tavırlarınız, çok güzel bir amaç olan hayvanseverliğinize de yansımış...

Yoksa asıl söylemin ne amaçla, kim amaçlı olduğunu anlamayacak kadar 'çok zeki'(!) olamazdınız. Veya işinize öyle geldi...

Neyse hep söylerim doğayı sevin, hayvanları sevin, insanları da sevin... Ama en önemlisi kendinizi sevin. Sevin ki, başka insanlara kötü sözler söylemeye yeriniz kalmayacak şekilde hazım ve sevgi dolsun küçücük yüreğinize... Kötülük, kötülük çeker. 'Fiilen' de insan olmanızı tavsiye ederim...