2014 Nanjing Gençlik Olimpiyatları'nın Ardından

Wushu Federasyonu Asbaşkanı Rıdvan Duran, millilerin 2014 Nanjing Gençlik Olimpiyatları'nda 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandıklarını belirterek, "Türk sporunun madalya kaynağı wushu olacak" dedi.

Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 sporcuyla katıldıkları olimpiyatlarda 3 madalya kazanmalarının büyük başarı olduğunu söyledi.

"Türkiye, olimpiyatlarda 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı, Türk sporunun madalya kaynağı wushu olacak" diyen Duran, çalışmaların karşılığını uluslararası müsabakalarda aldıklarını anlattı.
"Türk sporunun madalya kaynağı wushu olacak" diyen Duran, "Wushu, dünyada gitgide yayılmaya ve sevilmeye başladı.

Aldığımız bu başarılı sonuçlar, Çin'in milli sporu wushunun Türkiye'de de ne denli hızla yayıldığını gösteriyor. Wushunun bu kadar hızlı yayılmasının altında çok haklı nedenler var. Bu spor gerek bireysel gerekse müsabaka şeklinde, birçok branşı içinde barındırıyor ve 7'den 70'e herkes yapabiliyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bu branşın gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz. Wushu, önümüzdeki iki yıl içinde çok daha üst seviyelere gelecek. Çok iyi gençlerimiz var ve onları büyük heyecanla izliyoruz" ifadesini kullandı.
Duran, wushuda Avrupa'da ilk 2, dünyada da ilk 5 arasında yer aldıklarına dikkati çekerek, "Organizasyona katılan Dünya Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, wushu dışındaki başka branşta kürsüye çıkarak madalya takmadığını söyleyerek, bu spora ilgisini ve sempatisini gösterdi" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA