2014 Fıba Dünya Kupası'na Doğru

İspanya'nın evsahipliğinde düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Kupası'nın favorilerinden, son dünya şampiyonu ABD'nin milli takım kadrosu açıklandı.

ABD, 30 Ağustos-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek turnuvaya katılacak 12 kişilik kadrosunu açıkladı.

Sakatlığı bulunan Paul George, Kevin Durant gibi önemli oyuncularından yoksun ABD'de 12 oyuncuya düşürülen kadrodan Chandler Parsons, Gordon Hayward, Damian Lillard ve Kyle Korver çıkartıldı.
Kupada Türkiye ile C Grubu'nda yer alan ve evsahibi İspanya ile altın madalyaya aday gösterilen ABD Milli Takımı Direktörü Jerry Colangelo'nun belirlediği kadroda, Derrick Rose, James Harden, Anthony Davis, Stephen Curry, Kyrie Irving, De Marcus Cousins, De Mar De Rozan, Andre Drummond, Kenneth Faried, Rudy Gay, Mason Plumlee, Klay Thompson yer aldı.
Colangelo, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12'ye indirilen ABD Milli Takımı kadrosuyla ilgili "2005 yılından bu yana başında olduğum takımda şimdiye kadar yaptığım en zor seçim oldu. Tüm oyuncuların gösterdikleri çaba karşısında memnuniyetimi ifade edecek kelime bulamıyorum. Sonuçta, rekabet edecek en iyi takımı çıkarmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.
ABD Milli Takımı Başantrenörü Mike Kryzewski de "Milli Takımı 12'ye düşürmek çok zor bir işti çünkü hazırlıklarda hepsi çok iyiydi. Teknik sorumlu olarak tüm oyunculara teşekkür ediyorum" dedi.

Dünya Kupası'na hazırlık kapsamında yaptığı 3 maçı da kazanan ABD, bugün İspanya'nın Kanarya Adaları'na gelip 27 Ağustos'ta Slovenya ile son hazırlık maçını oynayacak.
ABD'nin, maçları Bilbao kentinde oynanacak C Grubu'ndaki rakipleri Türkiye, Yeni Zelanda, Ukrayna, Dominik Cumhuriyeti ve Finlandiya olacak.

Kaynak: AA