Passo Genel Menajeri Tuna Açıklaması

PASSO Genel Menajeri Enis Tuna, Türkiye'de şu ana kadar Passolig kartı satışının 200 bini geçtiğini söyledi.

Tuna, 5 Ocak Fatih Terim Stadı toplantı salonunda, Adanaspor Basın Sözcüsü Bülent Uzel, takım kaptanı Merthan Açıl ve futbolcu Fevzi Özkan ile basın toplantısı düzenledi.

Passolig kart uygulamasıyla ilgili bilgi veren Tuna, kart uygulaması sayesinde sporda şiddetin ve her türlü anarşik olayın engelleneceğini savundu.
Tuna, e-bilet uygulamasıyla Passolig kartın doğduğunu anlatarak, "Futbol, ülkemizde en fazla sevilen spor dallarından biri. 6222 sayılı yasa, tüm spor dalları için çıkartılmıştır. Ülkemizde yaklaşık 61 milyon nüfuslu spor kitlesi mevcut" diye konuştu.

Türkiye'deki spor ekonomisinin 1 milyar dolar civarında döndüğünü, dünyada bu rakamın yaklaşık 22 milyar dolar olduğunu aktaran Tuna, şunları kaydetti:
"Türkiye'deki futbol sektöründe gelirlerin en büyüğünü yüzde 41 ile yayın gelirleri, yüzde 24 ile de bilet gelirleri oluşturmaktadır. Biz, birçok kulübümüzün sponsor bulamadığı ortamda 400 milyon liralık yatırımla spora büyük katkı sağladık. Bu anlamda Passolig olarak koymuş olduğumuz bu efor, bundan sonraki spor faaliyetlerinin içerisinde kulüplerimizin belli bir seviyeye gelmesi için ciddi gelir sağlayacak."
E-bilet uygulamasıyla bütün statlarda teknik altyapıları değiştirdiklerini dile getiren Tuna, bunun kulüpler için büyük yatırım olduğunu vurguladı.
Tuna, 15 liraya alınabilen kart ile alışveriş yapılabileceğini, şehir içi ulaşımda kullanılabileceğini ifade ederek, "Aldığınız kartın 15 lirasının 7 lira 95 kuruşu takımınıza gelir olarak kasaya girecek tutardır. Kart adedi arttıkça takım, her sene güçlenmeye başlayacak. Şu ana kadar kart satışında Türkiye genelinde 200 bini geçtik" diye konuştu.

Adanaspor Basın Sözcüsü Bülent Uzel de Passolig kart için başvuran 2 bin 350 kişiden bin 751'ine satış yapıldığını, 56 da kombine kart sattıklarını belirterek, taraftarlara, Adanaspor logolu Passolig kartlarını bir an önce almaları çağrısında bulundu.
Futbolcular Açıl ve Özkan da taraftarlardan Passolig kart edinmelerini istedi.

Kaynak: AA