Ömer Onan Açıklaması

Fenerbahçe Ülker'in yeni takım menajeri Ömer Onan, kulübümüzde menajerlik görevine başladığı için mutlu olduğunu ifade ederek, "Kupamızı aldığımız gece, aynı zamanda benim basketbola veda gecem olacak.

Fenerbahçe seyircisi ile hiçbir zaman ayrılmayacağız, kalplerimizin ayrılması ihtimali de yok" dedi.


Fenerbahçe Ülker'in yeni takım menajeri Ömer Onan, Fenerbahçe Televizyonu’na önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle bir yıllık oyuncu kontratı olmasına rağmen menajerlik görevine nasıl geldiğini anlatan Ömer Onan, ardından her zaman yanında olup kendisine destek veren Fenerbahçe taraftarına teşekkür etti. Yeni sezon transferlerini de değerlendiren Onan, jübile konusuna da açıklık getirdi. Menajerlik görevine başladığı için mutlu olduğunu söyleyen sarı-lacivertli basketbolcu, "Zaten basketbolu bıraktıktan sonra işin bu tarafında olmak istiyordum. İlk adımını attım. Beni mutlu eden de Fenerbahçe’de bu göreve başlamam oldu. Kulübümde basketbolu bırakıp, bu yeni işime başladım. Artık yeni bir başlangıç var" ifadelerini kullandı.

"HERKES BU İŞE BAŞLAMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ"
Menajerlik sürecine değinen Ömer Onan, "Basketbolu Fenerbahçe’de bırakmak istediğimi zaten her yerde deklare etmiştim. Açıkçası başka takımda oynamak istemiyordum. Mirsad Türkcan’ın ayrılması ile birlikte bu görevde bir boşluk oluştu. Hoca ile de konuştum. Sağolsunlar, başkanımız Aziz Yıldırım, asbaşkanımız Ahmet Özokur, Mahmut ağabey herkes artık bu işe başlamam gerektiğini söyledi.

Bu süreçte devam eden 1 yıllık oyuncu kontratım vardı. Onlara da, yine teşekkür ediyorum, kontratımın arkasında durdular. Ben de 1 sene basketbolu erken bırakıp, bu işe girdim" diye konuştu.

"HER ŞEYİ TEK TEK İŞİN MUTFAĞINDA ÖĞRENECEĞİM"
Genel menajer Maurizio Gherardini ile çalışacak olmanın kendisine çok şey katacağını ifade eden Ömer Onan, "Bu işe girmemde beni çok cezbeden şey de genel menajerimiz Maurizio Gherardini’nin çok tecrübeli ve bu işin duayenlerinden bir tanesi olmasıdır. Hem Amerika’da hem de Avrupa da müthiş kontakları ve saygın bir konumu var. Bu açıdan da asıl takım menajerliğinden ziyade onun yardımcısı gibi, aynı zamanda onun asistanıyım da. Onun yardımcısı gibi işe başlamak, takım menajerliği yapmak. Tek takım menajerliğinden ziyade orada her şeyi tek tek işin mutfağında öğreneceğim. Benim açımdan ilerisi içinde önemli. Çünkü kafamda 4-5 sene içinde basketbolu yönetenlerden biri olmak istiyorum. Kendimi geliştirme açısından da çok önemli" ifadelerini kullandı.

"OBRADOVIC NOKTA ATIŞLAR YAPTI"
Yeni sezon öncesi takıma transfer edilen oyuncuları ve antrenör Obradovic’in oynatmak istediği oyun sistemi ile ilgili Ömer Onan, "Bence hoca ilk sene baktı ve nerede eksikler olduğunu gördü ve ona göre nokta atışlar yaptı. Hocanın oynamak istediği bir sistem var. O sistemde de topa yön veren oyuncuların saha görüşleri, pozisyona göre oyunu okuyabilmeleri önemli. Takıma dahil olan kısa oyunculara baktığımız zaman, Ricky Hickman, Andrew Goudelock, Bogdan Bogdanovic hepsi de pick’n roll oynamayı seven, şutu olan, asist özelliği olan ve sonuna kadar gidebilen oyuncular. Pick’n roll oynamayı seven oyuncuları aldı" dedi.

"SEYİRCİ İLE ARAMDA MÜTHİŞ BİR BAĞ VAR"
Taraftarlarımıza verdikleri destek ve gösterdikleri sevgiden dolayı teşekkür eden Ömer Onan, "Bugüne kadar bana verdikleri destekten ve bana verdikleri sevgiden dolayı, ki en önemlisi oydu. Nereye gitsem bunu gördüm. Çok teşekkür ediyorum. Buna hep layık olmaya çalıştım, elimden geldiğince o formayı sonuna kadar terletmeye çalıştım. Güzel günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu ama hep birbirimize destek olduk. Seyirci ile aramda müthiş bir bağ var ve bu hiçbir zaman da kopmadı" açıklamasını yaptı.

"DAHA ŞAMPİYONLUK KUPASINI ALMADIK"
Ömer Onan, şampiyonluk kupası ve jübilesi ile ilgili sorulara ise şu yanıtları verdi:
"Daha şampiyonluk kupamızı almadık. Jübile yapmaktan daha ziyade, Fenerbahçe seyircisinin ve camiamızın olacağı bir maçta, formamı çıkaracağım. Bütün seyircimiz, camiamız kupayı bekliyor. Bunun konuşmalarını yapıyoruz ama daha net değil. İlk lig maçımız olabilir. Kupamızı aldığımız gece aynı zamanda benim basketbola veda gecem olacak. Onu da ayarlayacağız. Fenerbahçe seyircisi ile hiçbir zaman ayrılmayacağız, kalplerimizin ayrılması ihtimali de yok."

Kaynak: İHA