Minik Pehlivanlar Er Meydanına Hazırlanıyor

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne hazırlanan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü minik pehlivanları er meydanında kendilerini sınayacak.


Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Ufuk Koçak ile Düzce Belediyesi 8. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne hazırlıklarını sürdüren minik pehlivanlar, hem tecrübe kazanacak hem de gelişimlerinin son noktasını görecek. Bir yıl boyunca minder güreşi için çalışmalar yapan ve turnuvalara katılan güreşçiler, yaz aylarının gelmesiyle kapanan minder güreşi sezonundan sonra kara kucak güreşlerine katılıyor. Yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen güreş sevdalıları, kara kucak güreşleri ile tecrübelerine tecrübe katıyor.

Kara kucak güreşinin güreşin kökeni olduğunu kaydeden ve çocukların seyirciler önünde kendilerini göstermeleri için büyük bir fırsat olduğunu belirten Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Ufuk Koçak, “ Düzce Belediyesinin yağlı güreş müsabakalarına biz de katılacağız. Şu anda da çocuklarımızla kara kucak güreşinin teknikleri hakkında çalışma yapıyoruz. Çevre illerde kara kucak güreşlerine de katılacağız. Böylece çocuklarım müsabaka eksikliklerini kapatacaklar” şeklinde konuştu.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Ufuk Koçak, Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde kendisinin de mücadele edeceğini kaydetti.

Kaynak: İHA