Kick Boks Yaparken Dizilerde Oynamaya Başladı

Kick boksa 13 yaşında başlayıp 2004 yılında profesyonel olan, 2008 yılında ise Dünya Kick Boks Şampiyonluğu başarısına ulaşan Ramazan Beyazkaya (37), yönetmen Osman Sınav'ın teklifiyle girdiği dizi sektöründe oyunculuk yapıyor.

Kick Boks Federasyonu Başkanlığı'nın 2014 faaliyet programı kapsamında, Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonunda 15 Ağustos'ta başlayan Kick Boks Türkiye Şampiyonası için Ordu'da bulunan milli sporcu Beyazkaya, AA muhabirine, spor kariyerini ve hedeflerini anlattı.
Uzun yıllardır kick boks yaptığını belirten Beyazkaya, "Geride kalan yıllar içerisinde 1996 yılında wushuda Türkiye şampiyonluğu, 2000 yılında Kick Boks Türkiye Şampiyonluğu ve 2008 yılında Dünya Kick Boks Şampiyonluğu başarılarına ulaştım. Çok şükür Türk bayrağı altında büyük başarılar yakaladık" dedi.

Son dönemde özel kanallarda yayımlanan kick boks maçlarına çıkarak sporu sürdürdüğünü anlatan Beyazkaya, yönetmen Osman Sınav tarafından kendisine dizilerde rol teklifi geldiğini belirtti.

Kick boks yaparken gelen oyunculuk teklifini kabul ederek dizilerde oynamaya başladığını dile getiren Beyazkaya, şöyle konuştu:
"Benim asıl işim kick boks ancak bir gün Kıbrıs'ta maç yaptığım sırada yönetmen Osman Sınav özel bir kanalda maçımı izlerken gerek fiziksel yapı gerekse de karakter olarak beni beğenmiş. Daha sonra bana dizilerde oynamam için teklifte bulundu. Ben de bu teklifi kabul ederek dizilerde oynamaya başladım. İlk oyunculuk deneyimim Pusat dizisiyle başladı.

Bu dizinin ardından Unutulmaz isimli dizide, ondan sonra da Kurtlar Vadisi'nde rol aldım."
Dizilerde oynamasına karşın hiçbir zaman kick bokstan vazgeçmediğini vurgulayan Beyazkaya, "Çünkü beni bugünlere taşıyan kick boks oldu. Aynı zamanda hem oyuncu olmam hem de keşfedilmem bu spor sayesinde gerçekleşti. Bu nedenle bu spordan vazgeçemiyorum. Kick boks milli takımının hem sporcusu hem de antrenörüyüm. Hem oyuncu hem sporcu hem de antrenör olarak hayatımızı sürdürmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
- "Oyunculuk kolay, kick boks daha zor"
Oyunculuğun kick boksa göre daha kolay olduğunu anlatan Beyazkaya, şunları kaydetti:
"Bizim için dövüşmek daha zor. Çünkü her şey gerçekçi oluyor. Çıktığın her resmi maçta kazanmak veya kaybetmek var. Oyunculukta bu yok. Oyunculukta 10 defa çekersin, olmazsa 11'inci defa çektiğinde o sahne dizide gösterilir. O nedenle oyunculuk benim için daha kolay ama şunu net söylemek gerekirse ilk hedefim kick boks sporunu yapabildiğim kadar yapmak. Oyunculukta ise hedefim gelecek teklifleri en iyi şekilde değerlendirerek özellikle sporu bıraktıktan sonra oyunculuğa devam etmek. Bu konuda da kendime güveniyorum."
Beyazkaya, Türkiye'de aksiyon filmleri konusunda eksikler bulunduğunu savunarak, "Bu konuda teklif gelirse aksiyon filmlerinde oynamak isterim. Oynadığım bu tür filmlerde ise gençlere doğru düzgün mesaj vermeyi çok istiyorum. Gençleri uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bir vesile olmayı istiyorum. Biz yeter ki gençlere örnek olalım" diye konuştu.

Kaynak: AA