Fransızlar Avrupa Kupalarına Kötü Başladı

Avrupa kupalarında mücadele eden üç Fransız temsilcisi Saint-Etienne, Olympique Lyon ve Lille, play-off eleme turundaki ilk maçlarından mağlubiyetle ayrıldı.

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda Kardemir Karabükspor ile deplasmanda karşılaşan Saint-Etienne, rakibine 1-0'lık skorla boyun eğdi. Avrupa Ligi'ndeki bir diğer Fransız temsilcisi Olympique Lyon, sahasında Rumen ekibi Astra'ya 2-1 yenildi. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren Lille ise sahasında Portekiz temsilcisi Porto'ya 1-0 mağlup oldu.

- "Tarih tekerrür ediyor"

Fransa'nın L'Equipe gazetesi, Kardemir Karabükspor'un Saint-Etienne karşısındaki galibiyetine, Fransız ekibinin geçen sezon da aynı turda Esbjerg'e elenmesine atıfta bulunarak "Tarih tekerrür ediyor" başlığıyla yer verdi.
Saint-Etienne'in geçen sezon yaşanan hayal kırıklığını unutturmak için sahaya çıktığı ancak yine kötü bir senaryo ile karşı karşıya kalındığı belirtildi. Saint-Etienne'in Fenerbahçe, Eskişehirspor, Sivasspor ve Kasımpaşa'nın Avrupa kupalarına katılamamasının ardından UEFA Avrupa Ligi'ne dahil olan Kardemir Karabükspor ile eşleşmesinin, olumlu sonuçlanmadığına da dikkat çekildi.
UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda sahne alan bir diğer Fransız temsilcisi Olympique Lyon, sahasında Rumen ekibi Astra'ya 2-1 kaybederek tur şansını zora soktu. Mücadeleyi 10 kişi tamamlayan Olympique Lyon, Steed Malbranque'ın golüyle öne geçmesine rağmen Kehinde Fatai ve Constantin Budescu'nun golleriyle sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turunda mücadele eden Lille ise sahasında Portekiz ekibi Porto'ya 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

Kaynak: AA