Trabzonspor Yeni Sezona Avrupa Maçıyla 'merhaba'Diyor

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında Rusya'nın Rostov takımıyla oynayacağı maçla yeni sezona resmen merhaba diyecek.

Rakibi karşısında sahasında oynayacağı ilk maçta avantajlı bir skor elde etmeyi planlayan Karadeniz ekibi ikinci maçının ardından gruplara katılma vizesi almayı hedefliyor.
Trabzonspor, Rusya'nın Rostov takımıyla Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynayacağı maçla birlikte taraftarı önünde yeni sezona 'merhaba' diyecek. Geçtiğimiz sezon Avrupa yakaladığı galibiyet serisiyle 14 maç yenilmeyen Karadeniz ekibi lider tamamladığı grup maçlarının ardından İtalya'nın Juventus takımıyla oynadığı iki maçta 2-0'lık skorlarla yenilerek Avrupa defterini kapatmıştı. Geçtiğimiz sezon ligi 4.sırada bitirerek Avrupa kupalarına katılma hakkı elde eden Trabzonspor,gruplara katılma yolunda önündeki tek engel olan Rusya'nın Rostov takımını eleyerek geçtiğimiz sezon yakaladığı başarının üstüne çıkmayı planlıyor.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ YENDİ
Trabzonspor Yönetim Kurulu tarafından, Rostov Kulübü yetkileri ve UEFA temsilcine bir yemek verildi.

Yemeğe, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, genel sekreter Köksal Güney, genel sayman Engin Hacısalihoğlu, genel sayman yardımcısı Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu, sağlık kurulundan sorumlu yönetim kurulu Üyesi Ömer Demir ile birlikte UEFA temsilcisi Jozef De Ryck, Rostov Kulübü Asbaşkanı Alexander Shikunov, yönetim kurulu Üyeleri Oleg Lopatin, Alexei Ryskin, Yury Zershchikov, Viktor Usachev, Oleg Gaidukov ve Yuri Shikunov katıldı.

Yemek sonrası yönetimler arasında karşılıklı hediye alış verişi yapıldı.

3 OTOBÜS ROSTOV TARAFTARI GELDİ
Trabzonspor ile Rostov arasında oynanacak olan karşılaşmaya Rus taraftarlar da ilgi gösterdi. Dün gece geç saatlerinde uçak ile Trabzon'a gelen Rus taraftarlar 3 otobüs doldurdu. Maçın oynanacağı gün şehirde tur atan Rus taraftarlar Sümela Manastarı'nı ve Trabzon'un tarihi mekanlarını gezdi.

PASSOLİG KARMAŞASI
Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki maçını tribünden izlemek isteyen bordo-mavili taraftarlar Passolig uygulaması nedeniyle karmaşalık yaşadı. Uygulamanın ligde olduğunu sanan taraftarlar Passolig uygulamasıyla karşılaşınca yoğun ilgi nedeniyle saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldılar. Maç saati yaklaştıkça kalabalığın artması ufak tefek gerginlikleri de beraberinde getirdi. Ayrıca internetten başvuru yapan Trabzonsporlular da teslimatta yaşanan gecikmeler nedeniyle mağdur olduklarını sosyal medya aracılığıyla dile getirdiler. Kulübün UEFA Avrupa Ligi maçlarında Passolig uygulamasını tercih etmesi eleştirilirken, buna rağmen gereken önlemlerin alınmaması tepkilere neden oldu. Avni tribünlerinde boşluklar oluştu.

HACIOSMANOĞLU TRİBÜNDE
Trabzonspor'da kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu karşılaşmayı izlediler. Dün Trabzon'a gelen Hacıosmanoğlu, teknik direktör Vahid Halilhodzic ve futbolcularla bir toplantı yaptı. Antrenman sahasında oyuncularla konuşmayı tercih eden İbrahim Hacıosmanoğlu, futbolcularında Rostov maçını kazanmalarını istedi. Halilhodzic ile de toplantı yapan başkan Hacıosmanoğlu takımın genel durumu hakkında Boşnak çalıştırıcıdan bilgi alırken son yaşanan Malouda olayını birlikte değerlendirdiler. Hacıosmanoğlu'nun, Malouda ile de bir görüşme yaptığı öğrenilirken, Fransız oyuncunun takımdan ayrılmasının daha doğru olacağı fikri ağırlık kazandı.

Kaynak: İHA