Trabzonspor-rostov Maçından Notlar

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Rusya Federasyonu'nun Rostov takımını konuk eden Trabzonspor, bu sezon ilk resmi karşılaşmasına çıktı.

Avusturya kampında oynadığı hazırlık maçında Özbekistan'ın Lokomotif Taşkent takımı ile 2-2 barabere kalan, Bundesliga ekiplerinden Köln'e 2-0, Augusburg'a 3-1 yenilen bordo-mavililer, geçen hafta sezon açılışında 0-0 berabere kaldığı Bursaspor maçının ardından sezonun ilk resmi maçında taraftarıyla buluştu.
- Halilhodzic, 8 sezon sonra
Trabzonspor'da ikinci kez göreve gelen teknik direktör Vahid Halilhodzic, 8 sezon sonra bordo-mavili takımın başında sahaya çıktı.
Bordo-mavili kulüpte, 2005-2006 sezonunun 9. haftasında göreve gelen ve en son 14 Mayıs 2006 tarihindeki Beşiktaş maçına çıkan Vahid Halilhodzic, 3 bin 20 gün sonra Trabzonspor ile resmi maça çıktı. Halilhodzic, Trabzonspor'da ilk kez bir Avrupa maçı deneyimi yaşadı.
-Constant 11'de
Trabzonspor'da, daha önce yabancı kontenjanı nedeniyle lisans çıkarılamadğı için UEFA'ya gönderilen listede yer almayan ancak Bamba'nın sözleşmesinin feshinin ardından yapılan girişimler sonrasında son anda listeye dahil edilen Gineli oyuncu Constant, karşılaşmada forma giydi.
Teknik direktör Vahid Halilhodzic, dün futbolcunun oynayacağı yönünde kulübe gelen yazının ardından maç kadrosuna aldığı Constant'ı ilk 11'de sahaya sürdü.
Bordo-mavili takımda yeni transfer Mehmet Ekici, kadro dışı bırakılan Malouda ile sakatlıkları bulunan Özer Hurmacı ve Bourceanu takımda yer almadı.
-İlk 11'de 6 yeni isim
Trabzonspor'un ilk 11'inde 6 yeni transfer sahaya çıktı.
Yeni transferlerden Medjani, Cardozo, Sefa Yılmaz, Constant, Belkalem ve Musa Nizam 11'de sahaya çıkarak bordo-mavili forma altında ilk resmi maçlarını oynadılar.
Gökhan Karadeniz, Deniz Yılmaz, Salih Dursun, Fatih Atik ve İshak Doğan da yedek kadroda kendilerine yer buldu.
-Taraftar ilgisi
Taraftarlar passolig kartına maça birkaç gün kala ilgi gösterdi. Bu nedenle 24 bin kapasiteli Hüseyin Avni Aker Stadı'nın tribünlerinde kart alabilen yaklaşık 8 bin taraftar bordo-mavili takıma destek verdi.
Yaklaşık 150 dolayında Rustov taraftarı da karşılaşmayı tribünlerde kendilerine ayrılan yerden izledi.
-Maç öncesi dostluk yemeği
Trabzonspor yönetim kurulu, Rostov Kulübü yetkileri ve UEFA temsilcine maç öncesi yemek verdi.
Yemeğe kulüp basın sözcüsü Yakup Aslan, genel sekreter Köksal Güney, genel sayman Engin Hacısalihoğlu ve bazı yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra UEFA Temsilcisi Jozef De Ryck, Rostov Kulübü Asbaşkanı Alexander Shikunov, yönetim kurulu üyeleri Oleg Lopatin, Alexei Ryskin, Yury Zershchikov, Viktor Usachev, Oleg Gaidukov ve Yuri Shikunov katıldı.

Yemek sonrası taraflar birbirine hediye verdi.
-Rus takımlarıyla 3'üncü maç
Trabzonspor, Avrupa kupalarında Rusya Federasyonu takımlarıyla üçüncü maçına çıktı.
Bordo-mavililer, 2011-2012 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda CSKA Moskova ile karşılaşmıştı. Deplasmanda Rus temsilcisine 3-0 yenilen bordo-mavililer, güçlü rakibi ile sahasında ise golsüz berabere kalmıştı.


Kaynak: AA