Spor Camiasından Başkan Akyürek’e Teşekkür

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Başkanı Remzi Ay ile Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e amatör sporun gelişmesine yaptığı katkılar ve Yeni Konya Stadyumu’nun yapımı nedeniyle teşekkür ederek kupa takdim etti.


KASKF ve TSYD Konya Şubesi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e yeni stadyum başta olmak üzere Konya’ya yaptığı spor yatırımları için teşekkür etti.

KASKF Başkanı Remzi Ay ile TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar’ı makamında kabul eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, amatör sporun gelişmesi adına bugüne kadar örnek çalışmalar ve katkılar yapan spor adamlarına teşekkür etti. Sporun ve amatör sporun gelişmesi için bundan sonra daha yoğun bir çaba içine girilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Akyürek, “Çünkü sporun yaygınlaşmasının, gençlerin sporla daha çok meşgul olmasının önemli iki faydası var. Bir kere spor, ülkeler ve milletler düzeyinde müthiş bir tanıtım aracı. Ülkemizin ve şehrimizin tanıtımı adına spor çok önemli bir faktör. Toplum sağlığı, huzuru ve mutluluğu açısından, sporun tabana yayılmasının, halka inmesinin ne kadar önemli olduğu bir başka yönüyle de ortaya çıkıyor. Bu anlamda hem spor yazarlarımızla hem amatör spor kulübü yöneticilerimiz ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile bundan sonra daha yakın bir işbirliği içinde çalışmak istiyoruz. Stadyumumuzda ve stadyumun bulunduğu Olimpiyat Köyü alanında amatör spor kulüplerinin de faaliyet göstermesi için her türlü altyapıyı hazırlayacağız. Stadyumumuzun tribün hatlarının bir bölümünü alışveriş merkezi ve spor müzesi olarak düzenliyoruz. İçeride bazı bölümler de restoran ve ikram yerleri, fitness alanı ve toplantı alanı olarak düzenleniyor. Çok önemli bir bölümünün de amatör spor kulüplerine düzenlenerek ayrılması projede var. Hem bunu yapmak istiyoruz, hem de bazı Avrupa şehirlerinde olduğu gibi amatör spor kulüplerine yeni antrenman sahalarıyla birlikte idare merkezinin de olduğu farklı bir kompleksi kazandırmak istiyoruz” dedi.

Ziyarette yeni spor yatırımları hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, böylece Konya’nın aynı zamanda bir spor şehri yapısına tam olarak kavuşacağını söyledi.

Belediyeler olarak spor altyapısını güçlendirme çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Başkan Akyürek, yatırımların doğru kullanılması konusunda derneklerin önemli katkıları olacağını dile getirdi. KASKF Başkanı Remzi Ay, Yeni Konya Stadyumu’nun ülke genelinde büyük ses getirdiğini belirterek, bunu statta oynanan ilk maçta yaşayarak göreceklerini ifade etti.

Ay, Konya sporuna böylesi önemli bir tesis kazandıran Başkan Akyürek’e teşekkür etti. Konya’nın çok güzel hizmet ve tesislerle donatıldığına dikkat çeken TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar ise, Konya’nın bir spor şehri olmasından öte bir olimpiyat şehri olma yolunda dev adımlarla ilerlediğini görmekten mutluluk duyduklarını kaydederek, Konya sporu adına Başkan Akyürek’e teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e Türk sporuna ve Konya sporuna yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi ve milli takım forması verdi.

Kaynak: İHA