Materazzi, Zidane'a Meydan Okudu

ABD'de, ALS hastalığına dikkat çekmek ve bütçe yaratmak için başlayan "bir kova buzlu suyu baştan aşağı dökme kampanyası", 2006 Dünya Kupası finalininde aralarında tartışma yaşanan iki yıldız futbolcuyu karşı karşıya getirdi.

2006 Dünya Kupası'nda, İtalya ile Fransa arasında, Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve penaltı atışları sonunda İtalya'nın zaferiyle sonuçlanan final maçında, Fransa adına ilk golü atan Zidane ile İtalya'nın beraberlik golünü kaydeden Materazzi arasında gerginlik yaşanmıştı. Maçın 20| dakikasında Fransız Zinedine Zidane, Marco Materazzi'ye kafa atarak yere düşürürken, kendisi de kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı.
Eski İtalyan milli oyuncu Materazzi, finale damgasını vuran bu olayı, ALS hastaları için başlatılan kampanya ile yeniden hatırlattı.
Dünya genelinde yankı uyandıran kampanyada, bir kova buzlu suyu başından aşağı dökmesi ve yazılı olmayan kural haline geldiği üzere de üç kişiye ''meydan okuması'' gereken eski stoper, meydan okuduğu kişiyi ilginç bir videoyla açıkladı.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'a bir video yükleyen Materazzi, videoda ilk olarak siyah-beyaz Juventus formasıyla görülüyor. Eski stoper daha sonra arkasını dönerek, üzerindeki Juventus formasında adı yazan Zidane'ı gösteriyor.
Materazzi daha sonra sırtındaki "Zidane" yazılı Juventus formasını çıkarıyor ve üstünde kendi adının yazdığı eski takımı Inter forması üzerine, takımıyla 2010'da kazandığı Şampiyonlar Ligi kupasının içi buzlu suyla dolu olan replikasını kafasına götürüyor.
Kampanyadaki gelenek gereği meydan okunan kişinin de 24 saat için bunu yapması gerekiyor. Koyduğu videoyla hem ALS hastalarına desteğini açıklayan, hem de eski rakibine yeniden meydan okuyan Materazzi'nin, Zidane'dan ne cevap alacağı merak bekleniyor.
Kampanya, dünya genelinde iş, sanat ve spor dünyasından pek çok kişinin ilgi göstermesiyle büyük bir yankı uyandırmıştı.

Kaynak: AA