Manisa'dan Kısa Kısa

SEAŞ Termik Santralin 2016 yılında özelleştirme kapsamına alınmasına Tes-İş Sendikası Soma şubesi yönetim kurulu düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösterdi.

Sendika binasında yönetim kurulu adına açıklama yapan başkan Bedri Demiraslan, bugüne kadar özelleştirme politikalarına karşı duruş sergilediklerini belirterek "Bu mücadeleyi tüm üyelerimiz ile sonuna kadar sürdüreceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın'' dedi.

Soma'nın kenetlenmesini isteyen Demiraslan, "Somalı olarak bu işten zararlı çıkmak istemiyorsak, işin peşinde olmamız kendi menfaatimizedir diye düşünmekteyiz" diye konuştu.

- Polis'ten Kuran kurslarındaki çocuklara eğitim
Soma'da Toplum Destekli Polis ekipleri Kur'an kurslarındaki öğrencilere suçların önlenmesi konusunda eğitim vermeye başladı.

Ekipler verdikleri eğitimde, şiddetin çözüm olmadığı, internet kullanımında kimlik bilgilerinin saklanması gerektiği ve internetin zararları kullanımı konularında çocukları bilgilendirdi.
- Saruhanlı Belediyespor sezonu açtı
Saruhanlı Belediyespor 2014-2015 futbol sezonunun ilk antrenmanını şehir stadında yaptı.
Takım teknik sorumlu Mutlu Çamlıyer, bu sezon altyapıdan 8 oyuncuyu A takım kadrosuna aldıklarını ifade ederek, haftada 4 gün belediye şehir stadında çalışacaklarıı, amaçlarının Saruhanlı'yı hak ettiği yere getirmek olduğunu söyledi.

- Demirci Belediyesi'nden okullara destek
Demirci Belediyesi okullardan bahçe ve yol düzenlemelerini yapmaya başladı.

Okulların açılmasına bir aydan az zaman kaldığını ifade eden Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk "Hem okullarımızın taleplerini yerine getiriyor, hem de yollarımızda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz" dedi.

- ÇYDD'den coşkulu kapanış
Soma'da faaliyet gösteren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Soma Eğitim Evi yaz sezonunu kapattı.
Dernek başkanı Nihal Kızıl, büyük bir ilgi ile karşılaştıklarını ve 5 ile 8 yaş arasındaki çocuklara eğitim verdiklerini kaydetti.

Kızıl, kış sezonunda da eğitimlere devam etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA