Manchester Kulüplerinden Transfer Atağı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Sporting Lizbon'un defans oyuncusu Marcos Rojo'yu renklerine bağladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Sporting Lizbon ile 20 milyon avro bonservis bedeli ve Nani'nin bir sezonluğuna Portekiz kulübüne kiralanması karşılığında anlaşma sağlandığı belirtildi. Arjantin Milli Takımı'nda da forma giyen 24 yaşındaki Marcos Rojo'nun 5 yıllık sözleşmeye imza attığı ifade edildi.
İmza töreninin ardından konuşan Rojo, Manchester United forması giyecek olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Premier Lig dünyanın en heyecanlı ligi ve dünyanın en büyük kulübünde oynama şansına erişerek rüyalarımı gerçekleştireceğim" dedi.

Stoper ve sol bek mevkisinde oynayabilen Rojo, geçen sezon Sporting Lizbon formasıyla çıktığı 28 maçta 6 gol kaydetti.

Genç oyuncu, Dünya Kupası'nda Arjantin'in finale kalmasında da önemli rol oynamıştı.

- Edin Dzeko, Manchester City ile sözleşme yeniledi
Öte yandan, Premier Lig'in son şampiyonu Manchester City ise golcü oyuncusu Edin Dzeko'nun sözleşmesini 4 yıl daha uzattı.
Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Bosna Hersekli milli golcünün 2018 yılına kadar Manchester City forması giymeye devam edeceği belirtildi.
Manchester City, yaz transfer döneminde takımın diğer önemli futbolcuları Sergio Agüero, Samir Nasri, Aleksandar Kolarov, Vincent Kompany ve David Silva'nın sözleşmelerini de uzatmıştı.

Kaynak: AA