İzmir'in Ateş Savaşçıları Olimpiyata Hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Kazakistan’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Takımı, aynı zamanda Olimpiyat Takımı’nın da antrenörü olan Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse çalıştırıyor. Hep yangınlara müdahale ederken gördüğümüz gözü pek ateş savaşçıları, bu kez madalya için ter döküyor.
Kazakistan’ın Almatı şehrinde 04-09 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası için hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Olimpiyat Takımı, ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Toros Eğitim Merkezi’nde “yarışma standartlarına uygun” olarak hazırlanan pistte günde 4 saat antrenman yapan ateş savaşçıları, engelleri aşıp merdivenleri çıkıyor, hortumlarla koşuyor. Hepsinin de ortak amacı, Kazakistan’daki yarışmada en iyi dereceyi elde ederek İzmir’e başarıyla dönebilmek..

İzmir’i ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edebilmek için yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse, kondisyon yüklemesi ile başladıkları çalışmalarda daha sonra teknik parkura geçtiklerini söyledi.

Aynı zamanda Olimpiyat Takımı Antrenörü de olan Derse, “3 arkadaşımız görev değiştirdiği için takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Onların yerine gelen yeni arkadaşlarımızın takıma adapte olabilmeleri için ekstra antrenman yapıyoruz. Kıdemlilerin tecrübesinden, yeni arkadaşlarımızın da enerjisinden yararlanarak genç bir ekip oluşturduk. Başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA