Gözünü Dünya Şampiyonluğuna Dikti

Elde ettiği başarılarla son yıllarda okçulukta Türkiye'nin adını dünyaya duyuran ve katıldığı son şampiyonada bir altın ve bir gümüş madalya kazanan bedensel engelli milli okçu Doğan Hancı'nın hedefi dünya şampiyonluğu.

İsviçre'nin Nottwil kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın ardından çalışmalara ara vermeden devam eden Hancı, zamanının büyük çoğunluğunu Kazım Karabekir Stadyumu'nda geçiriyor.
Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takım sporcusu Hancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım halinde alınan başarının okçuluk adına Türkiye tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

Elde edilen başarıların ekip ruhu ve azimli çalışmanın eseri olduğunu belirten Hancı, "Avrupa Şampiyonası'nda biraz heyecan yaptık ve bir madalyayı orada bıraktık fakat Almanya'da daha iyi bir performans ortaya koyacağımıza inanıyorum. Bana güvenenleri İsviçre'de mahcup etmediğim için mutluyum. Dünya Şampiyonası'nda daha iyi bir performans ortaya koyacağım" dedi.

Hancı, bugüne kadar katıldığı şampiyonalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için ter döktüğünü ve başarı çıtasını her yarışta artırdığını vurguladı.
Almanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda başarılı olmak için mücadele edeceğini ifade eden Hancı, şöyle devam etti:
"Avrupa Şampiyonası'nda arkadaşlarımızla birlikte elde ettiğimiz başarı, Türkiye'nin okçuluk tarihinde aldığı en iyi başarıdır. İsviçre'den 3 madalyayla döndük ve biri orada kaldı. İnşallah onu Almanya'da alacağız. 2015 Dünya Şampiyonası ve sonrasında kota yarışları var. Kotayı aldık mı bu iş tamam. Kotayı alırsak, 2016 Olimpiyatlarına katılma hakkını da kazanmış olacağız. Kotayı aşarsak ülkemizi en iyi şekilde temsil etme fırsatı yakalayacağız. Çalışmalara şimdiden başladık ve takım arkadaşlarımla birlikte bunun da üstesinden geleceğimize inanıyorum. Ülkemizde benim gibi başarılı sporcularımız var yılın 6-8 ayını kampta geçiyorlar. Yani her ayın hemen hemen 15-20 gününde kamp yapıyoruz. Hepimizin tek hedefi en iyi şekilde çalışarak, ülkemizi temsil etmek."
- "Almanya çetin geçecek"
Hancı, Dünya Şampiyonası'nın zor olduğunu ve İsviçre'de düzenlenen şampiyonaya göre katılan ülke sayısının iki kat artacağını dile getirdi.
Dünya Şampiyonası öncesi yapacakları hazırlıklar nedeniyle zaman zaman evlerine dahi gidemeyeceklerini söyleyen Hancı, şunları kaydetti:
"Almanya öncesi bireysel olarak burada çalışacağım daha sonra kampa gideceğim. Milli takım antrenörlerimizle birlikte düzenli bir çalışmayla güzel işler yapacağız. Avrupa Şampiyonası'nda arkadaşlarımızla birlikte elde ettiğimiz başarı, Türkiye'nin okçuluk tarihinde aldı en iyi başarıdır. İsviçre'nen 3 madalyayla döndük ve bir madalya orada kaldı. İnşallah onu da Almanya'da alacağız. Takım olarak her zaman başarıya odaklandık ve bilinçli olarak hazırlandık. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz ve çizgiyi yukarı doğru çıkartacağız. Dünya Şampiyonası'nın yapılacağı Almanya'da işimizin çok daha zor olduğunu biliyorum. Almanya çetin geçecek. Avrupa Şampiyonası'nda 22 ülke vardı ve şimdi karşımızda en az 40 ülke olacak. Almanya öncesi belki evimize ayda bir gideceğiz, belki de hiç gidemeyeceğiz."

Kaynak: AA