Gaziantepli Karateciler Şampiyonluk İçin Batman’a Gitti

Gaziantepli karateciler, Batman’da 22-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Doğu ve Güneydoğu illeri Karate Turnuvası’na katılmak üzere Batman’a gitti.


Gaziantep’te uzun yıllardır faaliyet gösteren ve uluslar arası başarılarıyla dikkat çeken Kizami Spor Akademisi sporcuları Batman’da düzenlenecek olan ve değişik yaş kategorisinden yüzlerce sporcunun yarışacağı Doğu ve Güneydoğu illeri Karate Turnuvasında iddialı olduklarını belirterek turnuvadan zaferle döneceklerini ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası’na 9 sporcuyla katıldıklarını belirten Kizami Spor Akademisi Karate Antrenörü Nimet Subaşı, son dönemlerde Karete Sporuna büyük ilgi olduğuna dikkat çekerek çocukların ve gençlerin spor alışkanlığı kazanması gerektiğini savundu. Kizami Spor Akademisi sporcularından Emir Bali, M.Berk İyikesici, Rümeysa Subaşı, Samet Yeniekinci, Necip Subaşı, Şevval Aslanpay, Yağmur Demir, Emine Subaşı ve Yağmur Alkan çeşitli kategorilerde yarışacak. Bazı Avrupa ve Türkiye derecesine sahip olan Kizami Spor Akademisi sporcularının kıyasıya geçecek olan Turnuvada Gaziantep’e çeşitli derecelerde şampiyonluklar getireceği de ifade edildi. 22-23 Ağustos tarihleri arasında Batman Atatürk Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı turnuvaya Erzurum, Erzincan, Malatya, Van, Elazığ, Muş, Bingöl, Iğdır, Kars, Hakkari, Bitlis, Ardahan, Tunceli, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Siirt, Mardin, Kilis, Şırnak ve Ağrı illerinden gelecek sporcular katılacak. 1997 ila 2007 arası doğumlu sporcuların katılım göstereceği müsabakalar kata ve kumite branşlarında yapılacak. Sarı ve üstü kuşak sporcularının yer alacağı mücadeleler sonunda katada 10, kumitede ise 22 sıklette madalya dağıtılacak.

Kaynak: İHA