Anadolu’da Basketbol Turu Yozgat’ta

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, 12 Dev Adam Basketbol Okulları faaliyetleri kapsamında düzenlenen Anadolu Basketbol Turu'na katılan Amerikalı antrenörler, Yozgat’ta öğrencilerle birlikte antrenman yaptı.


Amerikalı basketbol antrenörleri Chris Dial, Britanny Dial ve Joey Cooper Tate, Kayseri, Niğde, Kırşehir’in ardından Yozgat’ta Özel Ergin Koleji Spor Salonu'nda öğrencilerle birlikte antrenman yaptı. Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Faaliyetleri Yetkilisi Serdar Çelik, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 12 Dev Adam Basketbol Turu'nda Anadolu Basketbol Turu’nun sürdüğünü belirterek, “Bu sene 7’ncisini organize ediyoruz. Kayseri etabıyla başladık. Sırayla Niğde, Kırşehir, şimdi de Yozgat merkezdeyiz. Yarın da Amasya’yla beraber Anadolu basketbol turumuzu bitireceğiz. Üç Amerikalı koçla beraber Pazartesi günü yola çıktık, gittiğimiz her yerde olumlu tepkiler alıyoruz. Olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu bizi de çok mutlu ediyor. Gördüğümüz ilgiden dolayı mutluyuz, memnunuz. Federasyon olarak herkese her köşeye yediden yetmişe basketbolu ulaştırmak, sevdirmek için çalışıyoruz” dedi.

12 Dev Adam Yozgat İl Temsilcisi Ferhat Erdem de, 12 Dev Adam Basketbol Okulları projesi kapsamında yapılan bir Anadolu turunun sürdüğünü belirterek, “Amerika’dan gelen antrenörler gösteri yapıp çocuklarımızla birlikte antrenman yaptı. Bize okulunu açan Özel Ergin Kurumlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özel Ergin Kolej Müdürü Oğuz Köker ise, uluslararası bir organizasyonun okullarında yapılmış olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Okulumuz salonu FİFA standartlarına uygun böyle olması bize büyük avantaj sağlayarak Yozgat’ta olabilecek organizasyonlarda ev sahipliği yapma imkanı sunacaktır. Değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA