Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş 3-6 Eylül de 14'üncüsü gerçekleştirilecek 'Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri' için basın toplantısı düzenledi.

Özel bir otelde adına festival düzenlenen Yağcıbedir Halısı'nın tarihçesini, özelliklerini, dokunuş biçimini anlatan Yavaş, hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

İlçenin 2007 yılında turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından bu tür festivallerinde ilgi gördüğünü ifade eden Yavaş, "3 bin yıllık tarihi olan Yağcıbedir kültürü, sadece Sındırgı'da dokunur. Türkiye'nin değeridir. Diğer halılar gibi desenlerine müdahale edilemez. Bu yıl etkinliklerimizi fuar tadında, 11 bin metrekarelik Balıkesir'in en büyük kapalı pazaryerinde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Festivale yurt dışından da katılımların olacağını dile getiren Yavaş, "Atlı spor kulübümüzün girişimleriyle bu yıl Türkiye genelindeki cirit müsabakalarının çeyrek finalleri ilçemizde yapılacak. Yine etkinlikler kapsamında Bursa ve İzmir'den gelen milli bisikletçilerin katılacağı bir bisiklet yarışması olacak. Yurt dışından halk oyunu ekibi gelecek. İlginç yarışmalarımızdan biri de muhtarlar arası halat çekme yarışması. Birinci gelen muhtarın mahallesine büyük çocuk oyun parkı, ikinci gelene ise küçük oyun parkı kuracağız'" dedi.

Kaynak: AA