Erkekler Basketbol Ligi Fikstürleri Belli Oldu

Türkiye Birinci Basketbol Ligi 2014-15 sezonu Kura Çekimi Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.


Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan ve kura çekimine, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar, TBF Organizasyonlar Direktörü ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Emin Balcı, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF yetkilileri ve TBL’de mücadele eden takımların temsilcileri katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kulüplerle birlikte TBL’nin standartlarını daha da yükseltmek istediğine vurgu yaparak, “Bu sezon aramıza katılan Darüşşafaka Doğuş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiye 1. Basketbol Ligi bildiğiniz gibi Avrupa’nın en değerli liglerinden birisi. Sizlerle birlikte bu değeri ve standartlarımızı daha da yükseltmek istiyoruz. Yeni yabancı kuralının lige heyecan getireceğini ve kalite katacağını düşünüyorum. Tüm takımlara önümüzdeki sezon için başarılar dilerim” dedi.

TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş'ün 2014-2015 sezonu ile ilgili verdiği bilgilerin ardından gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda ilk hafta eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
Darüşşafaka Doğuş-Beşiktaş İntegral Forex
İstanbul BŞB-Rönesans-TED Ankara Kolejliler
Galatasaray Liv Hospital-Uşak Sportif
Pınar Karşıyaka-Banvit
Tofaş-Edirne Basket
Trabzonspor Medical Park-Torku Konya Selçuk Üniversitesi
Royal Halı Gaziantep-Anadolu Efes
Türk Telekom-Fenerbahçe Ülker

Kaynak: İHA