Foça'da Basketbol Şöleni Başladı

Foça ikinci kez İzmir’in spor faaliyetlerine renk katacak ve gençliğin basketbola kazandırılmasını sağlayacak bir aktiviteye ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu 2014 Yaz Dönemi faaliyet programı içerisinde yer alan 3x3 Türkiye Turu tek pota basketbol turnuvalarının 15.ayağı; 2-3 Ağustos 2014 tarihleri arasında tüm basketbol severlerin katılımı ile İzmir Basketbol İl Temsilciliği koordinesinde Foça Belediyesi işbirliği ile Foça Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştiriliyor.
Organizasyon ile ilgili olarak, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından şu açıklama yapıldı; ''Türkiye Basketbol Federasyonu, basketbolun tabana yayılması ve daha fazla sporcu tarafından uygulanabilmesi adına yenilik, tutku, heyecan, rekabet, evrensellik ve olimpizmi içeriğinde barındıran 3 x 3 basketbolu’nu (3 e 3 oynanan tek pota sokak basketbolu) tanıtmak ve Türkiye’ye yaymak adına çeşitli platformlarda bir dizi tanıtım çalışması ve organizasyonlar yapılmasını planlamıştır. 2020 yılında organize edilecek Olimpiyatlara da Olimpik branş olarak uygulanması planlanan 3 x 3 basketbolunun Milli takımlar düzeyinde karşılaşmaları organize edilmektedir. 2014 yılı içerisinde FIBA World tarafından organize edilen şampiyonalardan 3x3 Basketbol Milli takımlarımız hem erkekler hem kadınlarda Dünya Şampiyonası’na ve Avrupa Şampiyonası’na katılmış ve/veya katılacak olup ülkemizi temsil edeceklerdir. Öte yandan 18-26 Ağustos 2014 tarihleri arasında Çin’in Nanjing şehrinde organize edilecek 2.Gençlik Olimpiyat Oyunlarında basketbol branşı 3x3 tek pota basketbol müsabakaları şeklinde oynanarak olimpik branş olma yolunda önemli aşama kaydedecektir. Bu kapsamda Türkiye Basketbol Federasyonu 2014 Yaz Dönemi faaliyet programı içerisinde yer alan 3x3 Türkiye Turu tek pota basketbol turnuvalarını 15 ilimizde düzenleyecektir. 3x3 Türkiye Turu’nun 15.ayağı 2-3 Ağustos 2014 tarihleri arasında tüm basketbolseverlerin katılımına açık olacak şekilde İzmir Basketbol İl Temsilciliği koordinesinde Foça Belediyesi işbirliği ile Foça Demokrasi Meydanı’nda düzenleniyor.'' denildi.

FOÇA'NIN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; turnuva ile ilgili, ''İkicisini düzenlediğimiz Türkiye Basketbol Federasyonu ve Foça Belediyesi Adidas’ın sponsorluğunda sokak basketbolu gerçekleştiriyoruz. Federasyon başkanı başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu anlamda da bundan sonraki süreçte gelenekselleşti. Amaç Türk Sporuna, basketboluna katkı sağlamak. Katkı sağlayabildiysek çok iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Foça’nın tanıtımı açısından da çok önemli bir ambians. Demokrasi Meydanında Athena Tapınağının eşiğinde, herkesi iyi bir şekilde ağırlamak hedefindeyiz.'' dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Faaliyetleri Yetkilisi Serdar Çelik ise; ''Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, Adidas 3x3 Türkiye Turunun bu sene 14. Ayağını Foça’da gerçekleştiriyoruz. Başkan ve ekibinin büyük desteği ile muhteşem bir organizasyona imza atacağımıza eminiz. Geçen sene çok olumlu geri dönüşler aldık. Türkiye’nin bir çok noktasında, farklı coğrafyasında düzenliyoruz ama Foça dendiği zaman artık bir sokak basketbolu kültürü oluştuğunu söleyebiliriz. Foça’da olduğumuz için mutluyuz, Basketbol şöleni olacak.'' diye konuştu.

Foça Belediye Spor Kulübü Basketbol ve Voleybol Yetkilisi Yusuf Bakırlı da; ''Yerel basketbol antrenörü olarak, Federasyonumuza ve Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Zaten Foça’da yerleşmiş bir Basketbol sevgisi var. Foça’da her yaşta insan basketbol oynuyor. Bu tip etkinliklerle daha da yaygınlaştırıyoruz. Yerel bazda yaptığımız turnuvalara, Federasyon ve Türkiye çapında yapılmış olması basketbol sevgisini çok daha ciddi boyutlara çıkarıyor. O yüzden emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA