Bakan Kılıç Konya’da

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye-Letonya FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçını izlemek için Konya’ya geldi.


FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçını izlemek için Konya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Konya İl Teşkilatı tarafından hazırlanan “Asla yalnız yürümeyeceksin; Uzun Adam” adlı tanıtım filmini izlemek için il başkanlığını ziyaret etti. Burada teşkilat üyelerinin rol aldığı tanıtım filmini partinin il başkanlığı bahçesinde izleyen Bakan Kılıç, filmi beğendiğini kaydederek, “Öğrendim ki teşkilat mensuplarımızın rol aldığı bir film olmuş. Gerçekten geçmiş 12 yıl içerisinde yapılan icraatları kısaca özetleyen, nereden nereye gelindiğini çok öz bir şekilde anlatan bir film. Ama aynı zamanda da yapılacak çok işin olduğunu da ve uzun ince bir yolda yürüdüğümüzü de hatırlatan ve onunla yola devam edeceğimizi söyleyen bir kısa film olmuş. Ben bütün emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Kılıç, daha fazla hizmette bulunacaklarını ifade ederek, “Tabii genel başkanımız, başbakanımız ve cumhurbaşkanı adayımızın adaylık açıklama toplantısını hatırlarsak bu yola ne için çıktığımız da ortaya çıkar. Orada başbakanımız bu bir Fatiha’dır dedi.

Bir başlangıçtır dedi.

Yeni hizmetler daha çok hizmet yapmak için bu bir başlangıçtır, bir yol değişimidir dedi.

Biz birlikte de beraber olarak hep beraber bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Birlikten güç doğar. Biz milli iradenin temsilini en üst noktada taşıdığımızı ve o sorumluluğun en üst noktada olduğunu bilenlerdeniz. Bundan dolayı hep beraber yol arkadaşı olarak bizler yolumuza devam edeceğiz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

"BÜTÜN SPOR DALLARINDA YATIRIMLAR NOKTASINDAKİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"
Programın ardından Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'ne geçerek Türkiye-Letonya FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçını izleyen Bakan Kılıç, maç sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genç erkeklerin 78-53’lük galibiyetinden memnun olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, final maçını da izlemeyi ümit ettiğini aktardı. Kılıç, “Bu akşam gerçekten güzel bir galibiyet aldılar. Tabii rakipleri de ellerinden geleni yaptılar ama genç kardeşlerimiz gerçekten başarıya imza attılar. Şimdi ilk hedefleri yarı final. Konuştuk kendileriyle moralleri gayet yüksek. Ümit ediyoruz ki yarın finale çıkarlar ve şampiyon olurlar. Eğer finale kalırlarsa ki biz kalacaklarından ümitliyiz. O zaman Pazar akşamı Konya’ya tekrar geleceğiz inşallah. Bizim her zaman dile getirdiğimiz bir şey var; Bütün spor dallarında yatırımlar noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Ama hep diyoruz ki sadece binaları, fiziki imkanları yapmakla bitmiyor. Onların olması gerekiyor. Olmazsa olmaz. Fiziki imkanınız olmazsa başarı elde edemezsiniz. Biz bu noktadaki çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yapıyoruz. Ama içlerini doldurmak çok önemli. İşte bu genç kardeşlerimiz, ümit milliler, genç erkekler de olsun genç bayanlar da olsun hepsinde daha yoğun başarılar, uluslararası müsabakalarda farklı dallarda farklı müsabakalarda başarı elde ettik. İşte bu onlardan birisi. Bu çalışmalarımıza aralıksız devam edip, ümit ediyorum ki gelecekte çok daha büyük başarılara yoğun başarılara, farklı organizasyonlardaki başarılara imza atacağız. Ama iyi yoldayız. Gençler bugün bunu gösterdiler” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA