Mudanya Yelken Kulübüne Ait Tesis Yıkıldı

Arnavutköy Balıkçı Barınağı'nın mendireğinde konuşlandırılan Mudanya Yelken ve Amatör Denizcilik Kulübü Derneği'ne ait baraka ve müştemilatı, mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Mudanya Belediyesi'nin bir hafta önce tahliye yazısı gönderdiği derneğe Belediye Başkan Yardımcısı Metin Bağcı yönetiminde gelen ekipler, ilk önce kapıları söktü, ardından içerideki eşyaları boşalttı. Daha sonra prefabrik binanın yıkımı gerçekleştirdi.
Başkan yardımcısı Bağcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede bulunan prefabrik yapı ve önündeki tekneler için, yasal mevzuata uygun olmadığı yazısının geçen hafta yetkililere iletildiğini söyledi.

Bağcı, ''Ayrıca Bursa Valiliği'nden belediyemize gönderilen 08.01.2014 tarihli yazıda, 'bu alanın sadece kulübe ait optimist teknelerin denize indirilmesinde kullanılması gerektiği, fakat ilgisi olmayan kişilerin binanın önüne ücret karşılığı tekne bağladığı tespit edilmiştir' denilmiştir. Bu konuda şikayetler vardı. Limana giriş çıkışlarda bunların tehlike yarattığı yazısı da elimizde mevcut. Buna rağmen burası boşaltılmadığı için yıkıma geldik'' diye konuştu.

Yelken Kulübü Başkanı Alper Tuna Tataroğlu da duruma tepki göstererek, ''Bizlere teknelerin kaldırılması için tebligat gönderilmiştir. Bugün spor için tarihte kara bir gün olacaktır, bir spor kulübünün belediye tarafından yıkıldığına şahit oluyoruz. Sezon içinde 45 çocuğa eğitim veren bu kulüp, 30 Mart seçimlerinden sonra başlayan linç kampanyasının muhatabı olmuştur. Sayın Başkan Hayri Türkyılmaz'ın çeşitli törenlerimize katılıp yelken kulübüne destek olacağını belirtmesine karşın bugün bu laflarını yutmuştur. Biz çocuklarımıza eğitim vermeye devam edeceğiz. Bugün denizini kabul etmeyen bir toplumun evlatlarıyız, bunu hep söyledim bundan sonra kimse sahip çıkmasa da ben tek başıma sahip çıkmakta kararlıyım'' ifadesini kullandı.
Bu arada kulüp binasının yıkımı esnasında küçük optimistçilerin, barakanın içerisindeki bilgisayarları bisikletleriyle taşıdığı ve duygulandıkları gözlendi.

Kaynak: AA