Kırklareli'nden Kısa Kısa

Kırklareli'nde hava sıcaklığının artması bekleniyor.

Kırklareli Meteoroloji Müdürü Mehmet Nuri Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının 31 dereceden 33 dereceye yükseleceğini tahmin ettiklerini söyledi.


Hava sıcaklıklarının yarın en düşük 17, en yüksek 31, perşembe günü en düşük 19, en yüksek 33, cuma günü en düşük 21, en yüksek 34 olmasının beklendiğini ifade eden Güner, hafta sonu yer yer sağanak beklendiğini kaydetti.


- Bölgesel Amatör Lig takımlarına destek

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kırklareli Şube Başkanı Hasan Başdemir, Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarının destekleneceğini söyledi.

Başdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014-2015 futbol sezonunda BAL'a katılacak her takıma TFF tarafından maddi destek sağlanacağını belirtti.

Yeni sezonda BAL'da Babaeskispor ve Büyükkarıştıranspor'un mücadele edeceğini ifade eden Başdemir, takımlara 10 bin lira katılım, yıllık 4 bin 800 lira antrenör, kilometre başına 1,5 lira deplasman, bin lira konaklama desteği verileceğini, 24 futbolcu ile 1 teknik direktöre ferdi kaza sigortası yapılacağını belirtti.

Başdemir, bir takıma yaklaşık 35 bin lira yıllık destek sağlanacağını kaydetti.


- Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 457 bin 682 lira ek ödenek çıkarıldığını bildirdi.
Keçeci, yaptığı yazılı açıklamada, ek ödenek kapsamında yüzde 50 hibe makine ve ekipman desteklemesi başvurusunda bulunan 61 çiftçinin başvurusunun kabul edildiğini belirtti.

Hibe almaya hak kazananlar ile 3 Eylül Çarşamba gününe kadar sözleşme imzalanacağını vurgulayan Keçeci, desteklemeler arasında çiftlik gübresi dağıtma makinesi, mibzer, süt analiz cihazı, balyalama makinesi ve toprak frezesinin bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA