Milli atletimize gözaltı

IAAF, 2012 Olimpiyatları'nda gümüş kazanan Gamze Bulut'u doping iması yaparak yakın takibe aldı.

2012 Olimpiyatları'nın 1500 metrenin gümüş madalyalı yıldızı Gamze Bulut'a Uluslararası Atletizm Federasyonu'ndan (IAAF) doping iması... Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Cintımar'la bir araya gelen IAAF yetkilileri, Gamze'nin takiplerinde olduğunu, antrenmanlarına varıncaya kadar gözetim altında tutulduğunu ilettiler.

Federasyon Başkanı'nın bu duruma karşı çıkmasına rağmen kendisine sunulan argümanlardan sonra sessiz kaldığı da öğrenilen gelişmeler arasında.

ÇOK FARK VAR!

Aslı Çakır Alptekin'in Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) IAAF tarafından açılan davası bir yandan sürerken ikincilikten gelen gümüş madalyanın da risk altında olması şu anda büyük sıkıntı yaratmış durumda.

Gamze Bulut, Londra Olimpiyat oyunlarından 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin'İn hemen ardından 4.01.18'lik derecesiyle ikinci olarak gümüş madalya kazanmıştı. Ancak Bulut bu başarıdan sonra 4 yıl boyunca Zürih'te dün sona eren Avrupa Şampiyonası dahil açık havada sadece toplam 5 adet 1500 metre yarışına katılmış, onlarda da 4.07 ile 4.18 arasında sürekli istikrarsız dereceler yaparak otoriteleri şaşırtmıştı.

Başkanla tartıştı iddiası


Zürih'teki sondan ikinciliğinin ise regl sorunu nedeniyle olduğu açıklaması da yine tartışma yaratan Gamze Bulut'un Federasyon Başkanı Fatih Cintımar'la Zürih'te sert bir tartışma yaşadığı iddiası da gelen bilgiler arasında.