Karapürçek Yağlı Güreşleri İçin Geri Sayım Başladı

Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl 24’üncü kez düzenlenen Karapürçek Yağlı Güreşleri için geri sayım başladı.

Yaklaşık 800 güreşçinin er meydanına çıkmaya hazırlandığı organizasyonda, adlarını güreş tarihine altın harflerle yazdırmış pek çok başarılı güreşçi, 31 Ağustos Pazar günü Karapürçek meydanında buluşacak.
Sporseverleri bir kez daha Altındağ’da bir araya getirecek olan Karapürçek Yağlı Güreşleri’nde, Türkiye'nin en ünlü pehlivanları başpehlivanlık ünvanı için ter dökecek. Altındağ Belediyesi‘nin destekleriyle gerçekleşecek olan yağlı güreş müsabakaları, her yıl olduğu gibi bu yıl da her yaştan sporseveri bir araya getirecek.

31 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ GÜREŞÇİLER ER MEYDANINA ÇIKACAK.

Pehlivanlar, bu yıl da başpehlivan olabilmek ve altın kemeri takabilmek için kıyasıya mücadele edecekler.Her yıl olduğu gibi bu yıl da, başpehlivanlık mücadelesinde heyecan doruğa çıkacak. Er meydanı, bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak.

Teşvik Boyu, Deste Küçük Boy, Deste Orta Boy, Deste Büyük Boy, Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Küçük Orta Boy, Baş Altı Boy ve Baş Boyu gibi kategorilerde sınıflandırılan güreşçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren er meydanında birbirlerinin sırtını yere getirmek için mücadele edecekler.Tarihi yağlı güreşlerde adet olduğu üzere, güreşçilerin mücadelesi başlamadan önce, er meydanına ilk olarak minik güreşçiler çıkacak ve meydanı ısıtacak.

“KARAPÜRÇEK, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 3 GÜREŞ ORGANİZASYONUNDAN BİRİDİR.”
Karapürçek Yağlı Güreşleri’nin, ülkenin en önemli güreşlerinden biri sayıldığını, bunun nedeninin düzenli ve titiz bir organizasyon olması ve sadece spora odaklanması olduğunu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Karapürçek bir er meydanıdır ve bunun bilincinde olan sporcular burada kendi kategorilerinin en iyisi olabilmek için ter dökmektedirler.” dedi.

Karapürçek Yağlı Güreşleri’nin başkentlilerin yanı sıra çevre illerden gelen sporseverleri de ağırladığını hatırlatan Tiryaki, “Karapürçek Yağlı Güreşleri’ne alanında profesyonel yüzlerce sporcu katılıyor. Bu sporcuların birçoğu şehir dışından geliyor. Şehir dışından gelenler sadece sporcular da değil. Güreşin çok farklı ve sadık bir seyircisi var. Nerede olursa olsun muhakkak bir yolunu bulup güreşleri izlemeye geliyor, sporcularını destekliyorlar. Yurt dışından gelenler ve turistler de büyük ilgi gösteriyor. Bu nedenle Karapürçek bu yıl da seyirci açısından çok zengin ve renkli görüntülere sahne olacak.” diye konuştu

Kaynak: İHA