Avrupa'nın en büyüğü Real!

Avrupa’nın en büyüğü Real Madrid... Mor-Menekşeler, Ronaldo’nun 2 gol ile ön plana çıktığı maçta, Sevilla’yı 2-0 mağlup etti ve Süper Kupa’nın sahibi oldu.

UEFA Süper Kupa maçında Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, Galler'in Cardiff şehrinde karşılaştı.

Maçın ilk bölümünde oyunun kontrolünü elinde bulunduran Real Madrid; rakip kalede Ronaldo, Gareth Bale ve Benzema ile tehlikeler yaratmasına rağmen bir türlü sonuca gidemedi.

Sevilla, Real Madrid'in ataklarını geçiştirmekte oldukça zorlansa da, zaman zaman Real Madrid kalesinde etkili olmaya çalıştı.

İlk 20 dakikanın ardından baskısını arttırak golün sinyalini veren Real Madrid, 30. dakikada Gareth Bale'in soldan gerçekleştirdiği harika ortaya Cristiano Ronaldo'nun arka direkte yaptığı vuruşla Süper Kupa'da 1-0 öne geçti.

Real Madrid, attığı golden sonra Sevilla savunmasının arkasına doğru atılan toplarla ve ceza sahasına yapılan ortalarla pozisyon üretmeye çalıştıysa da farkı arttıramadı ve soyunma odasına Sevilla karşısında 1-0 önde girdi.

İkinci yarının 48. dakikasında, Cardiff'te Cristiano Ronaldo bir kez daha sahneye çıktı. Benzema'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Portekizli yıldız, sol ayağıyla yaptığı sert vuruşla Beto'yu bir kez daha avladı. Mor Menekşeler bu golle Süper Kupa'da farkı 2'ye çıkardı.

İkinci yarıda da rakip kaleyi abluka altına alan Real Madrid, etkili silahları Cristiano Ronaldo, James Rodriquez ve Gareth Bale ile tehlike yaratmaya çalıştı.. Takım olarak Real Madrid'i durdurmakta zorlanan Sevilla, ikinci yarıda rakip kaleye yaklaşmakta sıkıntı çekti.

Son 15 dakikada da hata yapmayan Real Madrid, Sevilla'yı 2-0 yenerek tarihinde 2. kez UEFA Süper Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

REAL MADRID: 2- SEVILLA: 0
Stat: Cardiff City
Hakemler: Mark Clattenburg, Simon Beck, Stuart Burt (İngiltere)
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao (Dk. 84 Marcelo), Kroos, Modric (Dk. 86 Illarramendi), Rodriguez (Dk. 72 Isco), Bale, Ronaldo, Benzema
Sevilla: Beto, Coke (Dk. 84 Figueiras), Pareja, Fazio, Navarro, Krychowiak, Carrico, Vidal Parreu (Dk. 66 Aspas), Suarez (Dk. 78 Reyes), Vitolo, Bacca
Goller: Dk. 30 ve 49 Ronaldo (Real Madrid)
Sarı kartlar: Dk. 42 Vitolo (Sevilla), Dk. 45 Carvajal, Dk. 53 Kroos (Real Madrid)

BALE İÇİN ÖZEL GECE
İki İspanyol ekibinin de ikinci kez müzesine götürmek istediği UEFA Süper Kupa maçının Cardiff'te oynanması Madrid ekibinin yıldız futbolcusu Gareth Bale için karşılaşmayı daha da özel kıldı.

Cardiff'te 1989 yılında doğan Bale, dün maçın oynanacağı stada gelişinde Galli futbolseverler tarafından coşkuyla karşılanmıştı.

33 bin kişilik Cardiff City Stadı, karşılaşmanın başlamasına kısa süre kala tamamen doldu. İki İspanyol ekibinin mücadele ettiği maçı İspanya'dan gelen çok sayıda futbolsever de tribünden takip etti.