Trabzonspor’dan çok sert açıklama

Transfer döneminde fırtına gibi esen Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonundan sonra yaşanan 'şike davası' ile ilgili sert bir açıklama yaptı.

Trabzonspor Kulübünden yapılan açıklamada, “Türkiye Süper Ligi’nde 2014-2015 sezonu başlamadan evvel şike yapan şahıslar futboldan men edilmeli ve kulüpleri alt liglere düşürülmelidir” ifadeleri kullanıldı.

“Türk futbol sistemi şikeyi korumaktadır” başlığıyla bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, 2010-2011 sezonunda şike yapan şahısların hala futbolun içinde olduğu savunularak, şu görüşlere yer verildi:

“Onların görev yaptığı kulüpler ise hala küme düşürülmemiştir. UEFA ve CAS, 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinin şike yaptığını belirtmiş ve ceza vermiştir. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA ve CAS kararlarını uygulamamaktadır. Türkiye Süper Ligi’nde 2014-2015 sezonu başlamadan evvel şike yapan şahıslar futboldan men edilmeli ve kulüpleri alt liglere düşürülmelidir.

Şike yapan şahısları ve kulüpleri barındıran bir Süper Lig kabul edilemez, hukuka aykırı ve gayrimeşrudur. Trabzonspor’un, uğradığı zararın tazmini için yetkili ulusal ve uluslararası kurum ve kurullara karşı Türkiye ve İsviçre mahkemeleri nezdinde talep hakkını saklı tuttuğunu, tüm futbol ailesine bildiririz. Tüm futbol ailesi, şikeye karşı UEFA, FIFA, Europol ve Interpol ile işbirliği yapmalıdır.”