Kartepe’de Güreş Heyecanına Az Kaldı

Kartepe Belediyesi tarafından bu yıl 11. si düzenlenecek olan Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri 16 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.


İlk olarak Sarımeşe Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanan ve 10 belde belediyesinin birleşiminden sonra Kartepe Belediyesi çatısı altında devam eden Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri adıyla yapılan şenlik er meydanını renklendirecek.

Hergeleci İbrahim’in memleketi olan Sarımeşe Mahallesi’nde düzenlenecek olan ve sporseverlerin yakından takip ettiği Kartepe Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’ne bu yıl rekor sayıda katılım bekleniyor. Saat 16.00’da başlayacak olan organizasyonda Türkiye'nin önde gelen başpehlivanları kispet giyecek. Toplamda 400 olmak üzere 30 baş, 25 başaltı pehlivanın katılımıyla renklenmesi beklenen güreşler, güreşseverler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Kırkpınar Yağlı Güreşleri niteliğinde olan organizasyonun, her biri birbirinden iddialı güreşçiler sayesinde, kıran kırana bir mücadeleye sahne olacak. Müsabakalarda yer alacak İsmail Balaban, Mehmet Yeşilyeşil, Ali Rıza Kaya, Ahmet Kavakçı, Mustafa Karaboğa, Güngör Ekin, Faruk Akkoyun gibi önemli başpehlivanlar sayesinde Kartepe büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmış olacak.

Er meydanında ter dökecek güreşçilere başarılar dileyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Ata sporumuz olan yağlı güreşlerin markalaşan bir organizasyonla Kartepe’de hayat bulmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Sporun hayatımızdaki pozitif etkilerinin ve ilçemizin gelişimine olan katkılarının farkındayız. Kartepe Belediyesi olarak spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA