22. Avrupa Atletizm Şampiyonası

22. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 3 bin metre engelli yarışlarında Tarık Langat Akdağ adını finale yazdırdı.


İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde Türk sporcular kötü bir performans sergilerken, sadece erkekler 3 bin metrede Tarık Langat Akdağ adını finale yazdırdı.

Erkekler 3000 metre engelli yarışında son Avrupa ikincisi Akdağ 8:33.39'luk derecesiyle 4. olurken, genel klasmanda da 4. sırada yer aldı ve finalde yarışma hakkını kazandı.

İlk seride mücadele eden Hakan Duvar ise 8.42.03'lük zamanıyla 8. tamamladığı serisinin ardından genel klasmanda 18'inci olarak elendi.

Erkekler 3000 metre engelli finali, 14 Ağustos Perşembe günü koşulacak.

GULİYEV’DEN HATALI ÇIKIŞ
Letzigrund Stadı'nda düzenlenen şampiyonanın akşam seansında Türk atletlerden Ramil Guliyev ise erkekler 100 metre eleme turunda hatalı çıkış yaparak diskalifiye oldu. Bu seride Fransız atlet Jimmy Vicaut 10.06'lık derecesiyle birinciliği elde etti.

Öte yandan erkekler 400 metre yarışında mücadelede Batuhan Altıntaş ve Yavuz Can ile bayanlarda ise 1500 metrede Gamze Bulut ve Esma Aydemir de elenen isimler arasında yer aldı.

Şampiyonada yarın Tuğba Koyuncu kadınlar 800 metre seçmelerinde, Sevim Serbest Sinmez üç adım seçmelerinde, Ali Kaya, Mehmet Akkoyun, Polat Kemboi Arıkan 10 bin metre finalinde mücadele edecek.

Kaynak: İHA