Trabzonspor'da Yönetim Karşıtı Açıklama

Trabzonspor Medical Park Kulübü Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, Trabzonspor Medical Park'ın 9 ve 17 Ağustos'ta gerçekleştireceği Olağanüstü Genel Kurul'un ardından belirlenecek yeni yönetimde görev almayacağını bildirdi.

Saral, yaptığı yazılı açıklamada, kulübün 25-26 Mayıs 2013'te gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu'nda, Muharrem Usta ile birlikte yönetime talip olduklarını ve seçimi 75 oy farkla kaybettiklerini anımsattı.
Seçim sonrasında kaybeden taraf olarak kendilerine yakışır şekilde Trabzonspor'a hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Saral, şöyle devam etti:
"Muharrem Usta'nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Medical Park Hastaneleri sponsorluğunda Trabzonspor Basketbol Kulübü'nün yönetimini üstlendik. Göreve başladığımız günden itibaren başta sponsorumuz Muharrem Usta olmak üzere başkanımız Abiş Hopikoğlu ve yönetici arkadaşlarımızla maddi ve manevi her türlü fedakarlığı göstererek büyük özveriyle çalıştık. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin maddi ve manevi hiçbir desteğini görmememize rağmen takımımız Beko Basketbol Ligi'ni 9. sırada tamamlamış, ligde elde ettiği 13 galibiyetle kulüp tarihinin galibiyet rekorunu kırmış ve yine tarihinde ilk kez EuroChallenge Kupası'nda mücadele etmeye hak kazanmıştır."
Saral, kulübün menfaatleri için her türlü baskıyı göğüslediğini ve dik duruşundan asla taviz vermediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bazı yönetici arkadaşlarımızın istifa ettiği ve kötü sonuçların alındığı çalkantılı günlerde, bizlere istifa çağrısı yapanlara kulak asmadım, fırtınadan korkup gemiyi terk edenlerden de olmadım. Trabzonspor yönetiminin yaptığı onlarca yanlışa, sırf kulübümüzün zarar görmemesi adına sessiz kaldım. Göreve geldiği günden bu yana sürekli gerilim üreten, seçim öncesi ve sonrasındaki hiçbir taahhüdünü yerine getirmeyen ve başarı sağlayamayan Hacıosmanoğlu ve yönetiminin Trabzonspor'a verdiği zarar, tahammül sınırlarını aşmış ve artık sessiz kalınamayacak bir boyuta ulaşmıştır."
-"Yeni yönetimde görev almayacağım"
Yapılacak olağan genel kurulun ardından yeni yönetim kurulunda görev almayacağını bildiren Saral, "Hem kulüpte görev alıp hem de yönetimi eleştirmeyi uygun görmediğim için Trabzonspor Medical Park'ın 9 ve 17 Ağustos'ta gerçekleştireceği Olağanüstü Genel Kurul'un ardından belirlenecek yeni yönetimde görev almayacağımı Trabzonspor'un büyük camiası ve kamuoyunun bilgisine sunarım" ifadesini kullandı.
Kulübe hizmet noktasında bundan sonra da çalışmalarına devam edeceğini belirten Saral, maddi ve manevi fedakarlıktan kaçınmayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA