Fına Dünya Gençler Sutopu Şampiyonası Basın Toplantısı Yapıldı

Türkiye Sutopu Federasyonu ev sahipliğinde İstanbul'da 2-10 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılacak olan FINA Dünya Gençler Sutopu Şampiyonası’nın basın toplantısı yapıldı.


U18 Milli Takım'ın da yer aldığı, toplamda 20 takımın katılacağı ve Dünya Su Sporları Birliği FINA'nın en üst düzey yetkililerinin de hazır bulunacağı şampiyonanın basın toplantısında, Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün açıklamalarda bulundu. Basın toplantısına FINA’nın üst düzey yetkilileri John Whitehouse, Khosrow Amini, Dimitris Diathesoupoulos, Cornel Marculescu, Gianni Lozzi gibi isimlerin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor İl Müdürü Adnan Kuzu da katıldı.

Federasyon Başkanı Akgün, taraftarları da milli takımı yalnız bırakmamak adına şampiyonaya beklediğini belirterek, "Bu şampiyonada kıtalarında önemli derece elde etmiş finallerde mücadele etmeye hak kazanmış birbirinden kuvvetli 20 ülke yarışacak. U18 yaş kategorisinde gerçekleştirilecek faaliyette milli takımımız zor bir grupta yer almasına rağmen bu şampiyonadan çok umutluyuz. İyi derece alacağımızdan da hiç şüphemiz yok. Umarım sizlerin de katkılarıyla basında hak ettiği yeri bularak, ülkemizde spora karşı oluşan farkındalığın hızlanmasına neden olacağız. Bu önemli faaliyetin ülkemizde yapılmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Başbakanımıza, Sayın Spor Bakanımıza, Sayın Gençlik Spor Genel Müdürümüze ve İl Müdürlüğümüz olmak üzere tüm delege ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bizler de kendilerini olabildiğince iyi şekilde ağırlayarak organizasyonu gerçekleştirmeye çalışacağız. Özellikle İstanbul’da yaşayan tüm spor sevdalılarını şampiyonada milli takımımızı yalnız bırakmamak adına tribünlere davet ediyoruz. Katkılarınız için de şimdiden çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA