Prandelli pazartesi başlıyor

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, tecrübeli İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli'nin 7 Temmuz Pazartesi günü takımın başında olacağını söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile anlaşmaya vardıklarını ve deneyimli teknik adamın 7 Temmuz Pazartesi günü göreve başlayacağını açıkladı.

Aysal, GSTV’ye yaptığı açıklamada Prandelli’nin belirledikleri kriterleri karşıladığını anlatarak, "İtalya Futbol Federasyonu ile sözleşmesi bulunduğu için Prandelli ile resmi bir görüşme yapamadık. Kontratını bitirdikten sonra görüşmeleri başlattık. Bizim koyduğumuz kriterlerin tamamına sahip bir hoca olarak göründü. Cesur, çalışkan, disiplinli, başarıya aç ve deneyimi, hocayı bizim için cazip bir hedef haline getirdi. Görüşmelerimiz son derece olumlu geçti. Kesin transferi de 1-2 gün içinde borsaya bildireceğimizi tahmin ediyorum" diye konuştu.

İtalyan teknik direktörle görüştükten sonra bu sezon sarı-kırmızılı taraftarlara gönül rahatlığıyla şampiyonluk vaat ettiğini aktaran Ünal Aysal, "Hocanın, kriterlerimizin hepsini doldurur nitelikte olduğunu gördüm. Şu anda içim rahat olarak Galatasaray taraftarlarına, bu sezon lig şampiyonluğunu vadedebilirim. Hocamız, büyük bir ihtimalle pazartesi günü takımın başında olacak ve sezonu oyuncularla açacak" ifadelerini kullandı.

"Olcan Adın transferini bitiriyoruz"

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, görüşmelere başlandığı borsaya bildirilen Trabzonsporlu Olcan Adın transferinin 1-2 gün içinde biteceğini söyledi.

Ünal Aysal, Galatasaray’ın bu sezon büyük bir transfer çalışması olmadığını anlatarak, "Kadromuzu basitleştirme çabalarımız mevcut. Olcan Adın’ın transferini bugün bitiriyoruz. Bunun haricinde yeni hocamız bizden transfer istemedi ama geldikten sonra belki bir iki takviye talebi olabilir. Hocamız, Galatasaray’ın realitesini, bugünkü gerçeklerini ve yabancı kısıtlaması sorununu çok iyi biliyor. Onun için çok büyük istekleri olacağını düşünmüyorum. Yaptığımız görüşmede de bunu netleştirdik" şeklinde konuştu.

Fransa’nın Saint-Etienne takımında forma giyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç ile ilgili bir soru üzerine Aysal, "Mevlüt Erdinç de hocamızın iş başına geldikten sonra alacağı karara bakacağız. Şu anda beklemedeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-kırmızılı taraftarlara mesaj veren başkan Aysal, "Çok güzel bir 2014-2015 futbol sezonu yaşayacağız. Bunun heyecanını şimdiden ben hissediyorum. Taraftarlarımız da hissetsin" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray yeterince ikna kabiliyetine sahip"

Öte yandan Ünal Aysal, TRT Spor’a yaptığı açıklamada ise Galatasaray’ın dünyanın en büyük kulüplerinden biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Galatasaray ismini söyleyince ikna etmek için zorlanmazsınız. Galatasaray dünyanın en büyük kulüplerinden birisi. Bütün antrenörler, oyuncular Galatasaray’a gelmek için büyük istek ve arzu duyuyorlar. Burada benim yaptığım önemli bir şey yok. Ben sadece talebimi iletirim, onlar değerlendirmeyi kolayca yaparlar. İkna kabiliyetinizin fazla olması gerekmiyor, Galatasaray’ın kendisi zaten yeterince ikna kabiliyetine sahip."

Daha önce Alman ekolünden bir teknik direktör ile anlaşmak istediklerine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Aysal, "Çok net bir şey söyleyeyim, ben Alman, Anglosakson ekolünden bahsettim. Bu ekolün benim kafamdaki açılışı, süper disiplinli, ciddi, kurumsal, başarıya aç ve güçlü bir eğitim sistemini ihtiva eden bir şekil. Buna kim uyarsa benim için o ekolün bir üyesidir. Yani illa o pasaportu taşıması önemli değil" ifadelerini kullandı.

Ünal Aysal, Cesare Prandelli’nin 4 kişilik ekibiyle geleceğini, bunun dışında kendilerinden bir talebi olmadığını belirtti. Teknik direktörlük arayışları sırasında sadece İskoç çalıştırıcı David Moyes ile görüştüklerini belirten Aysal, Hikmet Karaman ile de futbol üzerine dost sohbetinde bulunduklarını dile getirerek, bunun dışında basında yazılan isimlerle görüşmelerinin olmadığını kaydetti.

"Prandelli ile yapılacak kontrat 2016 yılına kadar olacak"

Ünal Aysal, görev süresinin 2016 yılında sona ereceğini ve transferleri de bu tarihe göre yaptığını vurgulayarak, "Kendi koltuğuma olan saygım ve benden sonra gelecek yöneticilerin de önünü kesmemek için hiçbir transferi kendi süremin ötesine geçirmiyorum. Yapılacak kontrat 2016 yılına kadar olacak" diye konuştu. Prandelli’nin transfer anlamında büyük taleplerinin olmadığını anlatan Aysal, gerek gördüklerinde 1-2 takviye yapabileceklerini söyledi.

"Prandelli, Almeida’nın bu kadroda lüks olacağını söyledi"

Başkan Aysal, Beşiktaş’ta sözleşmesi sona eren Hugo Almeida ile bugün bir görüşme yaptıklarını dile getirerek, "Almeida çok iyi, kaliteli, deneyimli bir oyuncu. Bütün kulüpler böyle bir oyuncuya sahip olmak ister. Ancak Galatasaray’ın bugünkü kadrosuna baktığımız vakit Almeida’ya ihtiyacımız olup olmadığına ancak hoca karar verebilir. Bize bir talep geldi ben de Almeida ile görüştüm. Ancak müstakbel hocamıza telefonla danıştım. Kendisi bu kadroda Almeida’nın lüks olacağını düşündüğünü söyledi. Almeida ile ilgimiz bu noktada bitmiş oluyor" diye konuştu.

"Sneijder, Galatasaray’da devam edecek"

Ünal Aysal, Hollandalı yıldız futbolcuları Wesley Sneijder ile devam edeceklerini vurgulayarak, "Biliyorsunuz kontratlar iki taraflıdır. Gelen teklifler iki tarafı da tatmin ediyorsa gayet tabi gitmesine müsaade ederiz. Ama şu anda ne böyle bir teklif ne de bizim böyle bir düşüncemiz var. Sneijder şu anda Galatasaray’da ve böyle devam edecek görünüyor" ifadelerini kullandı. Aysal, transfer planlarında Kamerunlu futbolcu Samuel Eto’o’nun olmadığını da sözlerine ekledi.