Kardemir Karabükspor-rosenborg Maçının Ardından

Kardemir Karabükspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında sahasında Rosenborg ile golsüz berabere kalarak tur şansını deplasmana bıraktı.


Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas,oyunun büyük bir bölümünde etkili oynayan tarafın kendilerinin olduğunu ve tur şanslarının devam ettiğini söyledi.

Kafkas, rövanş maçıyla birlikte tur atlamak istediklerini vurgulayarak, "Hızlı oynadığımız ve pas yollarına çıktığımız zamanlarda çok etkili olduk. Rosenborg kalecisi çok etkili kurtarışlar yaptı ve sahanın en iyisiydi. Tur şansımız devam ediyor. Bu sonuç bizim için dezavantaj değil avantaj olduğunu düşünüyorum. Golsüz biten maç her iki takım için çok tehlikeli. Tur şansının eşit olduğunu söylemiştik. Bir oyuncu daha ekleme şansımız var. Çok umutluyum. Kolay olmayacak. İlk kez katıldığımız bu ligde tur atlayan taraf biz oluruz” dedi.

Transfere devam edeceklerini anlatan Kafkas, şöyle devam etti:
"Valentin Nicolas Viola'yı transfer ettik. Mutlaka santrafor ve iki tane de orta saha oyuncusu alacağız. Ciddi bir takım oluşturacağız. Onun için de bu kulvarlarda devam etmek istiyoruz. Geçen seneden kalan bir tecrübesizliğimiz var. Son pasları, final paslarını iyi veremedik. Onun dışında takımın mücadelesinden oldukça memnunum."

İSHAK TRANSFERİ
Trabzonspor'a transferi gündeme gelen İshak Doğan'a da değinen Kafkas, "İshak ile kulüpler şuanda anlaşmış durumda. Bizim oradan beklediğimiz oyuncu var. Cumartesi menajeri gelecek. İsim vermek istemiyorum. İmza atılmadan bir şeyleri söylemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. İki kulübün başkanları düzgün insanlar. Bu işin buradan döneceğini düşünmüyorum ama bir açık kapı bırakmak lazım" şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Mabiala ise, "Oynamak istediğimiz oyunu oynadık diyebilirim. Topla biraz daha etkili olabilseydik en azından yakaladığımız birçok şanstan bir tanesini değerlendirebilseydik çok daha mutlu olabilirdik. Hala daha umutluyuz" sözlerine yer verdi.

ROSENBORG CEPHESİ
Rosenborg Teknik Direktör Kare Ingebrigtsen ise bir deplasman takımı olarak iyi oynadıklarını belirtti.

Maçın 80 dakikasında topun kontrollerinde olduğunu söyleyen Ingebrigtsen, “Fakat son 10 dakika top kontrolü Karabük takımına geçti. Öyle ya da böyle bir deplasman takımı için net bir skor aldık. Zorlu bir maç oldu. Türk takımları iyi takımlar. Fakat iyi organize olarak ve iyi top yaparak zoru biraz daha kolaylaştırdığımızı düşünüyoruz. Bu skordan sonra ev sahibi biz olacağımız için turu geçeceğimize inanıyoruz."

Kaynak: İHA