Kardemir Karabükspor-rosenborg Maçından Notlar

İki amatör takımın birleşmesiyle 1969 yılında demir ve çelik işçileri tarafından kurulan, 7 sezondur Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Kardemir Karabükspor, tarihinde ilk defa Avrupa kupası maçına çıktı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliğinin (UEFA), Sivasspor ve Eskişehirspor kulüplerine disiplin soruşturması sonunda organizasyonlardan bir yıl men etmesi üzerine Avrupa kapıları açılan Karabük ekibini, 13 bin kişilik Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nı dolduran taraftarlar yalnız bırakmadı.
Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda daha önce inceleme yapan UEFA yetkililerinin isteği üzerine 2 kattan oluşan ve bin 800 kişi kapasiteli maraton tribünün üst bölümüne, eğimi tehlike oluşturduğu gerekçesiyle seyirci alınmadı.
Kardemir Karabükspor'un yeni transferleri, Tanju Kayhan, Domi Kumbela, Abdou Traore ve Emre Güngör ilk 11'de sahaya çıktı.
Kırmızı-mavili takımın milli oyuncusu İshak Doğan, bugün Tranzonspor'a transferi gündeme gelince, son anda kadrodan çıkartıldı.

-Rosenborg
UEFA Avrupa Ligi'nde 1. ön eleme turunda Jelgava ve 2. ön eleme turunda da Sligo Rovers'u eleyen Rosenborg, daha önce de Beşiktaş ve Galatasaray ile mücadele etmişti.
Rosenborg, lig tarihinde 22 kez şampiyonluğu, 9 kez de Norveç Kupası'nı kazandı. Norveç ekibi, 11 defa UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti.

-Morten Gamst Pedersen
Kardemir Karabükspor'da geçen sezon oynayan Morten Gamst Pedersen, eski takımı olan Rosenborg karşı sahada ilk 11'de yer aldı.
Bu arada, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de karşılaşmayı izledi.

Kaynak: AA